CHP’li Aslanoğlu adaylığını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, atanarak geldiği göreve seçilerek devam etmek için aday oldu. Aslanoğlu, CHP İzmir il binası önünde göreve yeniden talip olduğunu açıkladı. Aslanoğlu’nun adaylık açıklamasına; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Parti Meclis Üyesi ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Menderes Belediye Başkanvekili Erkan Özkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, çok sayıda ilçe başkanı, belediye meclis üyesi, il yöneticisi ve partililer katıldı.

CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Genel Merkez’de Aslanoğlu’nun adaylığına sıcak bakmadıklarını Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na ilettikleri iddia edilen milletvekillerine de isim vermeksizin tepki gösterdi. Örgüte seslenen Aslanoğlu, “Genel Merkez koridorlarında dedikodu yaparak il başkanı belirlemeye çalışanlar, sizin adınıza karar veremez. İl başkanının kim olacağına siz karar vereceksiniz” dedi.

SEÇİM ZAMANI ORTADA OLMAYANLAR…

Göreve geldiği günden itibaren genel seçim süreci için sokak sokak, mahalle mahalle, köy köy çalıştıklarını vurgulayan CHP İzmir İl Başkanı ve İl Başkan Adayı Şenol Aslanoğlu, partideki değişim tartışmalarına da değindi. Aslanoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sonuna kadar yanında olduğunu vurgulayarak, “Seçimin bittiği sabah AK Parti’nin yandaş kanallarında partiyi tartıştırmaya başladılar. İlk günün sabahında ‘Genel Başkanımızın yanındayız’ diye haykırdım. ‘Genel Başkan koltuktan iner de koltuk kapar mıyız’ diyenlerden olmadım. Bu partinin genel başkan sorunu yoktur! Yeterince çalışmayan insanlar sorunu vardır!” ifadelerini kullandı. Aslanoğlu, “Örgütünü hiçbir zaman yalnız bırakmayan 14 ve 28 Mayıs’ta sabahtan akşama kadar yanımızda olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız için de kocaman bir alkış istiyorum. Örgütüne liderlik yapan milletvekillerimiz için de kocaman bir alkış istiyorum. Seçim sabahı AK Parti’nin yandaş kanalarında partiyi tartıştılar, bu partide değişimin nasıl olacağına partinin üyeleri, delegeleri karar verir. Seçim zamanı ortada olmayanlar, çalışmayanlar sizler adına karar veremez. İşi gücü dedikodu olanlar, sadece iş yapanları eleştirenler, dedikoducular sizler adına karar veremez” diye konuştu.

UMUTSUZLUK YOK

Aslanoğlu,  “Umutsuzluk var diye ortada dolaşanlar, umutsuzluk yok, umutsuz olan sizsiniz, bizde umut var, hiçbir zaman yitirmedik. Biz barajın altında kaldığımızda umudu yitirip küstük mü partiye. Devrimci gelenekten olan arkadaşlarımız var, 50 kişiyken korktuk mu bu iktidardan. Şu an 2 milyon kişiyiz bu kentte, bu ülkenin yarısıyız biz kimseden korkmuyoruz, umudumuz da var, biz kazanacağız. Bu şehirde Tayyip Erdoğan’a 1 milyon 20 bin oy fark atmış insanlarız, enseyi karartmak yok, çalışmaya devam edeceğiz. Bir kongrede bir ablamız, uzunca konuşan ağabeye ‘bir tane umut veren bir şey söyle” demişti. Bu umudu örgütlemek için gece gündüz çalışıyorum. Her kongrede söyledim, bu umudu örgütleyeceğiz. Umudu örgütlemek için çalıştığıma şahit misiniz? Bu umudu büyütmek için çok çalıştı örgüt; 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta gece gündüz çalışan kadın kollarımız için kocaman alkış istiyorum. Gece sabahlara kadar bayrak asan gençlerimiz var, gençlik kollarımız için kocaman alkış istiyorum. Gece gündüz çalışan örgütlerimiz var, tüm örgüt için kocaman alkış istiyorum” diye konuştu.

ORTAK LİSTELER ÇIKSIN DİYE GECEMİ GÜNDÜZÜME KATTIM

Kongre sürecine yönelik açıklamalarda bulunan Aslanoğlu, “Birlik olmak lazım’ diyorlar. Biz birlikteyiz, sen yoksun diye birlik değil miyiz! Etrafına bak, ilçe örgütlerimize, kadın, gençlik kollarımıza, belediye başkanlarımıza bak, biz birlikteyiz. Ben yoksam gökyüzü çıplak kalır diyenler bıraksınlar bu edebiyatı! Birlik olmak için mücadele etmek lazım. Bin 254 mahallede delege seçimleri başladığı günden beri ortak listeler çıksın diye gecemi gündüzüme kattım. Birlik için çalıştığıma şahit misiniz? Bu birliği sağlayan ilçe başkanlarıma kocaman bir alkış istiyorum. Her daim örgütün aynında olan, örgütün yoldaş olan ilçe belediye başkanlarıma da kocaman bir alkış istiyorum” ifadelerini kullandı.

EVET ADAYIM ARKADAŞLAR

CHP Genel Merkezi’nde Aslanoğlu’nun adaylığına sıcak bakmadıklarını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ilettikleri iddia edilen; CHP İzmir Milletvekili; Deniz Yücel, CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan ile CHP Parti Meclisi Üyesi Devrim Barış Çelik’e isim vermeksizin tepki gösteren Aslanoğlu, “Genel Merkez koridorlarında dedikodu yaparak il başkanı belirlemeye çalışanlar, sizin adınıza karar veremez. İl başkanının kim olacağına siz karar vereceksiniz. Siz de, yetki de, karar da sizde arkadaşlar” dedi. Aday olup olmadığının çok merak edildiğini ifade eden Aslanoğlu, “Evet adayım arkadaşlar. Mücadeleyi büyütmeye, kalplerinize umudu, inancı aşılamak için adayım arkadaşlar. AK Partililerin yapmak istediklerini yapabilmek için tek yolu var CHP’yi, bölmek, içimize nifak sokmaya çalışmak. Biz dimdik ayakta durduğumuz sürece onlar hiçbir şey yapamayacak. CHP’de dimdik ayakta kalacak” dedi.

Exit mobile version