İzmir HaberleriManşetPolitika

CHP’li Aslanoğlu: Tasarrufu siz yapın

HABER/ Didar DEMİRCİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı, İzmir’deki sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla hayat pahalılığına ve emekli maaşlarına yapılan zam oranına tepki göstererek basın açıklaması yaptı. Konak SGK İl Müdürlüğü önünde miting havasında yapılan basın açıklamasına CHP’li İzmir Milletvekilleri de katılım sağladı.

Saray yapanlar vergi kesiyor

Basın açıklamasını okuyan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, şu sözleri kaydetti:

“Seçim bitene kadar emeklinin, asgari ücretlinin kapısında yatan, vaatlerle, yalanlarla oy almaya çalışan AKP, Seçim bitince hemen emeklinin sırtına bastı, cebindeki üç kuruşu aldı, vergilerle, hayat pahalılığıyla birlikte emekliyi sefalete terk etmekten çekinmedi. Aslında AKP’nin ve Sarayın gerçek yüzü bu. Zorda olandan, darda olandan, yokluk çekenden, geçinmekte zorlanan milyonlardan kuruş kuruş almak. Aldıklarını yandaşa dağıtmak. Hoş artık kuruş kuruş değil beşer altışar alıyorlar halkın cebinden. Yediler , yediler yediler. Har vurup harman savurdular. Saltanat sürüyorlar. Sonra para bitti , eller cebe. Sattılar sattılar yediler. Hiçbir şey bırakmadılar. Gördük ki en son veresiye yiyorlarmış. Borçlarını ödeyemiyorlar. Veresiye defterlerini kapatmıyor bu iktidar. Anlaşılan borçlara karşı İzmir Limanını verecekler. Belli de gizliden verdiler bile. Hayırsız evlat babadan aklan ne varsa satıp yermiş. Aileden habersiz gizli gizli satıp yermiş. Bunların ki o hesap. Bunlar kendilerine bin odalı saray yaptırdılar. Doydular mı , hayır. Doymaz bunlar . Sonra canım okluk koyunda , ağaçları keserek kendilerine yazlık saray yaptırdılar. Utanmadan sizin için yaptırdık dediler. Okluk koyunda denize girmemize izin vermiyorlar. Allah’ın denizine girmemize izin vermiyorlar. Doydular mı? Hayır. Doymaz bunlar. Gittiler Ahlat’ta kışlık saray yaptırdılar. Saray üstüne saray yaptıranlar Şimdi gelmiş motorlu taşıtlar vergisini 2 kez vereceksin diyorlar. Vatandaşın zorla çok eskiden aldığı arabayı da satsın istiyorlar. şimdi olsa asla alamaz zaten. Bir araba olmuş 1 milyon nereye alınıyor. Mazot benzin 30 TL’yi geçti. Bir günde yüzde 20 zam yapıyorlar.”

“Tasarrufu siz yapın!”

İktidarın yeni ekonomi politikaları kapsamında aldığı tasarruf önlemini eleştiren Aslanoğlu, “Tasarruf ise siz yapın. Türkiye’de 115 bin kamu aracı bulunurken bu rakam Fransa’da 65 bin, İtalya’da ise 29 bin…Ne fazlanız var onlardan, hemen inin arabalardan. Acı reçeteymiş, sen neden içmiyorsun
Paradan para kazana azınlık, hem dövizden hem de faizden kazansın diye uydurulan Kur Korumalı Mevduat hesaplarından yeterince para kazanmasınız mı? Yiyin efendiler yiyin. Duyduğumuza göre sarayın günlük harcaması 15 milyon liraymış. Bu han-ı yağma sizin. Bunlar artık vicdanla, ahlakla, insafla, kul hakkıyla olan bağlarını iyice kopardılar. Memleketin hali, emeklinin can çekişen durumu, vatandaşın geçimi umurlarında değil. Emekliye, “Benim sizinle işim bitti. Aç mısınız, tok musunuz umurumda değil, açlık sınırının altında maaş almanız beni ilgilendirmez” diyen Erdoğan, gör artık bıçak kemikte” sözlerini kaydetti.

Açlık sınırının 10 bin 434 TL’yi bulduğunu yoksulluk sınırının da 36 bin 91 TL’ye dayandığını vurgulayan Aslanoğlu, başta emekliler olmak üzere, memurun, ücretlinin, gençlerin, çocukların yaşamakta zorlandığını ifade ederek “Bıçak kemikte” dedi.  Aslanoğlu, “Seçim sonrası ona yine sırtını dönen AKP iktidarına karşı CHP meydandan ayrılmayacak, bu büyük kavgada bugün olduğu gibi hep yanınızda olacak. Bugün bir başlangıçtı ve emekli, işçi, gençler, kadınlar ve hakkı yenen herkes hakkını alana kadar, daha fazla ses çıkarmaya, eylemlerimizi arttırmaya devam edeceğiz” mesajını verdi.