İzmir HaberleriPolitika

CHP’li Demir Torbalı için yeniden aday

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Torbalı önceki dönem ilçe başkanı Övünç Demir, partisinin 2024 yerel seçimlerinde Torbalı Belediye Başkan Adayı olmak için yola çıktı. 2019 yerel seçimlerinde de Torbalı için aday olan Demir, şansını yeniden denemek için CHP Torbalı İlçe Başkanlığı önünde adeta miting havasında adaylığını açıkladı. Demir’in adaylık açıklamasına YDK Üyeleri Özkan Tice ve Ekincan Aksoy, CHP İzmir İl Yöneticileri, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın katıldı. Demir, açıklamalarının ardından Torbalı İlçe Başkanı Hakkı Polat’a dosyasını verdi.

“HAKKIMIZ YENDİ AMA EĞİLMEDİK”

Demir, “Önceki dönem Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na sizlerin huzunda teşekkür ediyorum. Yine hepimizi tekrar umutlandıran önümüzdeki yerel seçimlerde başta olmak üzere tekrar umudumuzu yeşerten Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’e de teşekkür ediyorum” sözlerini kaydetti.

Demir, Torbalı’da belediye başkanı olmak için hayatını planladığını ve bu noktada gece gündüz uyumadan çalıştığını belirterek, “Siyasette hakkınız yenir, mağdur olursunuz, bu yalanlar iftiralar bazen hattini aşar ama siz hedefinizde emin olduğunuzda yolunuzdan kimse sizi döndüremez. Ben de bu süreci yaşadım. Ama gece gündüz uyumadan sokak sokak Torbalı’da sizler için çalıştım. Üzüldüğümüz oldu kırıldığımız oldu ama hiçbir zaman eğilmedik. Biz Ege çocuğuyuz sadece zeybek oynarken eğiliriz” şeklinde konuştu.

“BİR OY İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM”

Demir, “Uzun bir yol, sizlerle beraber hep birlikte kapı kapı gezdik. İlçe baikanlığı sürecimiz oldu. O dönemde örgütümüzle özellikle son genel seçimde sahada partimizin kafadını öne eğecek bir şey yapmadık. Bir oyun peşine düştük, bundan sonra da o oyun peşine düşmeye devam edeceğiz” dedi. Aday adaylık sürecinin bir yarış olarak algılanmasından rahatsız olduğunu belirten Demir, “Bu bir yarış, aday adaylarımız var. Biz aday adayı arkadaşlarımızla rakip değiliz. Biz bir aileyiz. CHP o kadar büyük bir aile ki bu kadrodan Belediye Başkanı da meclis üyesi de çıkar. Ben yılalrdır siyasetin içindeyim. Aday adaylık psikolojisini de biliyorum. O yüzden onlara da selam göndermek istiyorum” açıklamasını yaptı.

Demir, “Belediye başkanlık mührünü dansöz oynatanlara değil bu halk zeybek oynayanlara verecek” dedi.