Gündem

CHP’li Mahmut Tanal: Hayvanlar gözaltına alınmaz, bizi dünyaya rezil ediyorsunuz

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, ilginç bir konuya değinerek sosyal medyadan bir paylaşımda bulundu. Tanal, Şanlıurfa Ceylanpınar’da bir vatandaşa ait olan koyunların, TİGEM özel güvenlikçileri ve askerler tarafından gözaltına alındığını iddia etti. Mahmut Tanal açıklamasında, koyunları gözaltına alınan vatandaştan, koyunların serbest bırakılması karşılığında para istendiğini öne sürerek, koyunların serbest bırakılmasını istedi. Sosyal medyadan konuya ilişkin paylaşımda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Tanal, ayrıca paylaşımına Şanlıurfa Valiliği’ni ve Orman ve Tarım Bakanlığı’nı da etiketledi. Tanal’ın paylaşımı kısa sürede gündemde yankı uyandırdı.

Mahmut Tanal’dan Açıklamalar

Şanlıurfa’da bir vatandaşın 17 koyununun gözaltına alındığına dair ortaya çıkan iddialar sonrası CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuyu sosyal medyadan paylaştı. Tanal Şanlıurfa Valiliği’ni ve Orman ve Tarım Bakanlığı’nı da etiketleyerek yaptığı paylaşımda “Şanlıurfa Ceylanpınar Çaylı Köyü’nde hemşerimizin 17 koyunu, TİGEM özel güvenlikçileri ve askerler tarafından gözaltına alındı. Koyunları, Ceylanpınar TİGEM İşletmesi’nin Gümüşsu merkezindeki ‘Hayvan Cezaevi’ne hapsettiler. Hemşerinin koyunları serbest bırakılsın. Hemşerimiz, TİGEM’in koyunların serbest kalması karşılığında istediği parayı ödeyemez.” ifadelerine yer verdi.

“Bizi Dünyaya Rezil Ediyorsunuz”

Mahmut Tanal açıklamasının devamında ise “Yeni doğan, kuzular, annelerinden ayrı düştü. Süt içmesi gereken kuzuları, annelerini hapsederek cezalandırmayın. Koyunların cezai mesuliyeti yok. Gözaltı, hapsetme işlemi, suç işleyen ve cezai sorumluluğu olan insanlara yönelik uygulanır. Dünyada hiçbir hukuki düzenlemede hayvanlar gözaltına alınmaz, hapsedilmez. Bizi dünyaya rezil ediyorsunuz. Ceylanpınar TİGEM İşletmesi, bu akıl dışı uygulamadan vazgeçsin. Hemşerimiz, TİGEM Gümüşsu sahasında cezaevine konulan 17 koyunun serbest kalması konusunda sizlerden yardım talep ediyor” ifadelerini kullandı.

Daha önce de Ceylanpınar Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü arazine giren vatandaşların koyunları gözaltına alınmıştı ve Mahmut Tanal bu konuyu TBMM gündemine de taşımıştı.