İzmir HaberleriPolitika

CHP’nin İzmir Büyükşehir adayı bu hafta netleşecek mi?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yerel seçimlerde yol yürüyeceği adayları belirlemeye devam ediyor. Aday belirleme sürecinde en çok merak edilen il ise İzmir... CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayının kim olacağı merak ediliyor.

CHP yerel seçimleri için aday belirleme süreci devam ediyor. Söz konusu süreçte özellikle İzmir kritik bir eşikten geçiyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için 9 ismin başvuru yaptığı partide sonucun önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

Öte yandan Parti Meclisi’nde İzmir için yapılacak oylamanın sonuçlanması beklenirken, İzmir adayının netleşme sürecinin uzamasının sebebi olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki İzmir çatışması olduğu yönünde konuşuluyor.

SOYER Mİ GÖKCE Mİ?

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Tunç Soyer yeniden aday olursa onu ilan ederiz” demişti. Özel’in bu açıklamaları Soyer’in adaylığı konusunda bir sorun olmadığı yönünde yorumlanırken, Genel Başkan Özel ve İmamoğlu arasındaki İzmir mücadelesinin PM’de nasıl sonuçlanacağı da merak ediliyor. Soyer ve Gökce isimlerinin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için 7 isim daha başvuruda bulunmuştu. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın yanı sıra önceki dönem Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP’nin önceki dönem İzmir Milletvekilleri; Tacettin Bayır, Musa Çam, Atila Sertel ve partinin eski isimlerinden Ayhan Baltacı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için başvuruda bulunmuştu. İzmir’de büyükşehir için çok fazla aday adayı olması da aday belirleme sürecinin uzamasına neden olduğu konuşulanlar arasında.