CHP’nin İzmir kararı bugün netleşecek: Gözler Genel Merkezde

CHP İzmir’de büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını açıklamasının ardından parti tabanından ve mevcut başkanların çoğundan tepki geldi. Söz konusu tepkiler doğrultusunda açıklanan adayların değişip değişmeyeceği ise bugün yapılacak MYK ve PM toplantısında kesinleşecek.

EGEHABER- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bugün Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi’ni (PM) toplayacak. Toplantıda adaylığı belirlenmemiş ilçelerin adaylarının belirlenmesi ve İzmir’in aday listesinin yeniden görüşülmesi bekleniyor.
İzmir aday listesinin açıklanmasının ardından başkanlar başta olmak üzere birçok noktada eleştiri alan partinin özellikle Çiğli, Çeşme, Karaburun ve Güzelbahçe ilçe adaylarının yeniden görüşmesi bekleniyor.

CHP İZMİR’DE HANGİ İLÇELERDE İTİRAZLAR OLMUŞTU?

Aday listelerinin açıklanmasının ardından ilk olarak Çiğli’de bir grup partili isyan bayrağını çekmişti. CHP’nin Uygar Yıldırım ismini aday göstermesi sonrası bazı partililer ilçe binası önüne giderek kararın değiştirilmesi için çağrıda bulunmuştu.
Çeşme’de ise Urla’dan aday adayı olan Lal Denizli’nin aday gösterilmesine en çok Çeşme Belediyesi mevcut Başkanı Ekrem Oran karşı çıkmıştı. Belediye önündeki Cumhuriyet Meydanında tepki mitingi düzenleyen Oran, kararın yeniden gözden geçirilmesini istemişti.
Bir diğer tepki de Karaburun’dan gelmişti. Parti Genel Merkezi’nin Nurşen Balcı’yı aday göstermesine örgütten tepki gelmişti ve bu tepki doğrultusunda Ankara’ya çıkartma yapılarak, orada milletvekilleriyle görüşülmüştü.
Güzelbahçe’de de itiraz adaylardan gelmişti. 7 aday adayı, belediye başkan yardımcısı görevinde iken aday ilan edilen Mustafa Güney’in adaylığına itiraz etmişti.

Exit mobile version