Chrome Hacker Saldırısı Altında! Google Kullanıcılarını Uyardı!

Dünya üzerinde milyarlarca kullanıcısı olan Google son dakika açıklaması yaptı. Şirketin internet tarayıcısı olan ve milyonlarca kullanıcısı olan Chrome’un hacker saldırısı altında olduğunu açıkladı. Bilgisayar korsanları tarafından gerçekleştirilen siber saldırılar sonucunda Chrome bünyesinde güvenlik açıkları olduğu tespit edildi.

Güvenlik Açıklarından 7 Tanesi Yüksek Riskli

Yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre, milyonlarca kullanıcıya sahip Chrome internet tarayıcısında 30 adet güvenlik açığı tespit edildi. Güvenlik açıklarından bir kısmı küçük hatalar olsa da bu açıklardan 7 tanesinin oldukça yüksek riskli olduğu belirtildi. Şirket tarafından resmi blog sayfası aracılığı ile kullanıcılarla duyurulan siber saldırı oldukça endişe yarattı.

Amerika Birleşik Devleti merkezli teknoloji devi şirket Google’ın hacker grubunun hedefinde olması kamuoyunda oldukça geniş yankı uyandırdı. Google ve iştiraklerinin dünya üzerinde milyarlarca kullanıcısı mevcutken, yalnızca Chrome bile milyonlarca kişi tarafından kullanılan, en çok tercih edilen internet arama motorlarından birisi durumunda.

Neredeyse Tüm Chrome Sürümlerinde Etkili

Google Chrome, mobilde ya da bilgisayarda farketmeksizin birçok farklı platfromda hizmet veriyor. Microsoft Windows sürümü ile birlikte macOS, Linux, Android ve IOS sürümleri de bulunmaktadır. Yapılan siber saldırı neticesinde açığa çıkan güvenlik problemlerinin macOS, Linux ve Windows sürümlerini de etkilediğini açıklanan bilgiler arasında yer aldı.

Google’a düzenlenen siber saldırı sonucunda oluşabilecek riskler hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmazken, etkilenen kullanıcıların mevcut olduğu bilgisi verildi. Ancak oluşabilecek riskleri önlemek amacıyla çok yakın zamanda otomatik bir güncelleme yayınlanacağı ve açıkların kapatılacağı açıklandı.

Adım Adım Manuel Yardım

Siber güvenlik alanında uzman kişiler bazı önlemler alınması için önerilerde bulundu. Chrome arama motorunu kullanan kullanıcılar otomatik güncelleme gelmeden önce, riskleri azaltmak adına manuel olarak önlemler alabiliyor. Siber güvenlik uzmanları işte o önlemi adım adım anlattı.

Çıkan güncelleme seçeneğini başlatıp, tamamlandıktan sonra Chrome uygulmasını yeniden başlatın. Böylece sistem açıklarına karşı daha güvenli bir durumda olacaksınız.

Exit mobile version