Çiçeksepeti’ne rekabeti ihlal ettiği iddiasıyla soruşturma

Rekabet Kurumu, Çiçeksepeti İnternet Hizmetleri AŞ hakkında Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu ihlal ettiği iddiasıyla bir soruşturma başlattı. Kurul, Çiçeksepeti’ni, platform hizmetlerini üçüncü taraflara kapatmak ve kendi bayilerine avantaj sağlamak suretiyle rekabeti ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma açma kararı aldı.

Rekabet Kurumu tarafından yapılan açıklamada, Çiçeksepeti İnternet Hizmetleri AŞ’nin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiği iddialarının ciddi ve yeterli bulunduğu belirtildi. Ön araştırma sonuçlarına göre alınan bu kararla ilgili açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Rekabet Kurulu, Çiçeksepeti İnternet Hizmetleri AŞ’nin platform hizmetlerini üçüncü taraflara kapatmak ve kendi bayilerine avantaj sağlamak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiği iddialarına yönelik yürütülen ön araştırma sonuçlarına dayalı olarak, Çiçeksepeti İnternet Hizmetleri AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Karar, 24-03/23-M sayılı olarak alındı.”

Çiçeksepeti’nin bu soruşturma sonucunda nasıl bir ceza veya yaptırım ile karşılaşacağına ilişkin ise henüz bir bilgi bulunmuyor.

 

 

Exit mobile version