Çiftçiler için uyarı yapıldı! Ödemeler başlatıldı!

Çiftçilerin desteklenmesi adına ödemeler yapılmaya devam ediyor. Yeni bir ödeme de Aydın’da yapılacak.

Çiftçilerin desteklenmesi adına sertifikalı tohum desteği ödemeleri hesaplara yatırılacak. Toplamda 82.149.250 TL çiftçilere dağıtılacak. Çiftçiler o destek için başvurulara başladı. İşte o konuyla ilgili tüm detaylar…

Çiftçilere sevindiren haber

Her yıl üreticilerin merakla takip etmiş olduğu yardımcı ödemeler hesaplara yatırılmaya başlandı. Yapılan açıklama kapsamında 2023 sonu zeytin ayrım ödemesi desteklemesi adına başvuru yapan 2368 çiftçi adına 4.961.627 TL’lik destek sağlanmıştı. Bununla birlikte hububat, baklagil ve mısır fark ödemesi desteklenmesi adına 3.289 çiftçi adına 74.577.452 TL’lik ödeme yapılmıştı. Sertifikalı tohum kullanımı desteği adına başvuru yapılan 1.256 çiftçi adına 2.610.171 TL’lik destek ödemesi yapılacak. Ödemeler ise üreticilerin banka hesapları üzerine tek tek aktarılacak.

Ödemelere başlandı

Hububat, mısır ve baklagil ödemeleri kimlik numaralarının son hanelerine göre hesaplar yapılacak. Kimlik ve vergi numarasının son hanesi 6-8 olanlar adına 2 Şubat 2024 saat 18:00’dan sonra hesaplar üzerine tutarlar aktarılacak. Diğer destek ödemeleri istekleri halinde olacak şekilde 26 Ocak 2024 tarihinde hesapları aktarılmıştı. Şimdi de çiftçiler yeni ödemeler için tarihleri ve tutarları takip ediyor.

Çiftçiler için yine destek ödemesi

Çiftçiler adına yine destek ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. Geçen yıl yapılan yardımlar bu yılda devam edecek. Çiftçiler başvurmuş oldukları destek programları kapsamında maddi açıdan rahatlayıp kolay bir şekilde üretim yapabiliyor. Bu sayede ülke ekonomisine de katkı sağlanıyor.

Yeni bir ödeme de Aydın’da yapılacak. Bölgede tane zeytin, tane mısır, baklagil, hububat ve sertifikalı olan tohumların kullanım desteği ödemesi kapsamı içerisinde ödemeler gerçekleştirilecek. Ödemeyle ilgili tutarlar açıklandı. Toplamda 82.149.250 TL’lik ödeme tüm çiftçilerin hesapları üzerine yatırılacak. Başvuruların nasıl yapılacağı ve hangi tarihte olacağı detayları paylaşıldı. Ödemeler başvuruların ardından kimlik numaralarının son hanesi 0-2-4 vergi numaralarını son haneleri 0-1-2-3-4-5-7 ve 9 olanlar adına hesaplar üzerine ödenecek. Kimlik ve vergi numaralarının son haneleri 6-8 olanlar da 2 Şubat 2024 tarihine hesapları üzerinden o rakamları görüntüleyebilecek.

Exit mobile version