EkonomiGündem

Çiftçilere Duyuru Yapıldı: Gübre Fiyatları Düştü

Döviz kurunda yaşanan artış çiftçileri bir hayli zorlamış gübre ve yem fiyatlarına zam üstüne zam gelmişti. Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrası dolar kurunda yaşanan sert düşüş sonrası dolar 12 TL’nin altına kadar indi. Tarım ve hayvancılık ile ilgilenen çiftçiler merakla yem ve gübre fiyatlarını takip etmeye başladı. Yem fiyatları düşecek mi? Gübre fiyatlarında azalma yaşanacak mı?

Gübre Fiyatlarına Yüzde 20 İndirim

Sektör temsilcileri tarafından yapılan açıklama çiftçinin yüzünü güldürecek. Yem ve gübre fiyatlarında azalma yaşanacağını belirten temsilciler, Geçtiğimiz hafta 18 liraların üstünde olan dolar kuru 11’lere kadar gerilemesi ile birlikte gübre fiyatlarının yüzde 20 oranında düştüğünü belirtti.

Dolarda yaşanan gerilemenin tarım ürünlerine de yansıyacağını belirten sektör yöneticileri, “Gübre fiyatlarında yüzde 20 indirim yapıldı. Önümüzdeki günlerde bu indirimin yem fiyatları içinde yapılacağını umut ediyoruz” ifadelerini kullandı. Şu anda vatandaşların gübre fiyatlarına indirimli şekilde ulaşabileceğini belirten sektör temsilcileri şimdiden bir hareketliliğin söz konusu olduğunu vurguladı.