EkonomiGündem

Çiftçilere müjde! Sıfır faizle 200 bin TL verilecek…

Geçimini çiftçilikle sağlayan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren müjdeli haberi Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi resmen açıkladı. Bakan Kirişçi, çiftçilere 100.000 TL verilen krediyi 200.000 TL’ye çıkardıklarını ve 0 faiz uygulanacağını dile getirdi

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin yapmış olduğu açıklamaya göre çiftçilere verilen sıfır faizli 100.000 TL kredinin alınan yeni karar neticesinde 200.000 TL’ye çıkarıldığını açıkladı

Bakan Kirişçi, Türkiye’deki anlık enflasyonun yaklaşık %84 civarlarında olmasına rağmen çiftçilerimize sıfır faizle kredi kullandırıyoruz diyerek üst limiti arttırılan Çiftçi Kredisi’ne yönelik bir takım açıklamalarda bulundu.

Birçok kişiyi sevindirecek bu haber ile ilgili bakan Kirişçi, “Çiftçilerimizin ürettiği ihracat ürünlerinde Türkiye ekonomisine yıllık hatta 2022 yılı sonunda 30 milyar dolara yakın katkı sağlayacak. Bir ülkenin bel kemiği tarım ve çiftçilerdir. Gıda krizinde dünya ülkeleri temel ihtiyaç ürünlerine erişimde sorun yaşarken ülkemiz ve dünya geneli tarımın yaygın olduğu ülkelerde vatandaşlar sıkıntı yaşamadan krizi atlattı.

Yani bugün yüzde 84 enflasyon olan ülkede biz üreticilerimize sıfır faizli kredi kullandırıyoruz. Bunun sınırı 100 bin TL’ydi. Şimdi biz bu 100 bin TL’lik limiti 200 bin TL’ye çıkardık bu son yayınlanan Cumhurbaşkanı kararıyla.” diyerek müjdeyi verdi.