Çiftçilerin kuruyan arazilerine devletten ferahlatan destek: Dekar başına 100 TL!

Yeni dönemde etkilerini iyice hissettirmeye başlayan iklim krizi, tarım arazilerinde kuraklık durumlarının gözlenmesine sebep oldu. Geçimini tarımsal faaliyetlerden sağlayan ve böylelikle de üretim yaparak ülke ekonomisine katkıda bulunan çiftçiler, arazilerinin kuraklık ile mücadele etmesi karşısında devlete çağrıda bulunmuştu. Çiftçilerin isyanına anında cevap veren Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal faaliyetleri attıracak ve üretimin artması ile birlikte dışa bağımlılığı azaltacak çiftçi destek paketini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 18 yaşın üzerinde olan ve ÇKS’ye kaydı bulunan tüm çiftçilere mazot, gübre ve kuraklık desteğinin nakdi olarak verileceği bildirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Kuraklık Destekleri 2022

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre çiftçilere arazilerinin kaybettikleri verim oranına göre değişiklik gösteren tutarlarda nakdi desteğin yapılacağı bildirildi. Bakanlık, söz konusu destekler kapsamında ödeyeceği tutarları şu şekilde belirledi:

Tarım ve Orman Bakanlığı Mazot Destekleri 2022

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre çiftçilere ektikleri ürünlere göre değişiklik gösteren tutarlarda mazot desteğinin yapılacağı bildirildi. Bakanlık, söz konusu destekler kapsamında ödeyeceği tutarları şu şekilde belirledi:

Tarım ve Orman Bakanlığı Gübre Destekleri 2022

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre çiftçilere ektikleri ürünlere göre değişiklik gösteren tutarlarda gübre desteğinin yapılacağı bildirildi. Bakanlık, mazot desteği kapsamında destek verdiği ürünlerin her birine 8 TL yalnızca arpa, buğday, yulaf, çavdar ve tritikale için 20 TL ödeyeceğini bildirdi.

Exit mobile version