İzmir HaberleriManşetPolitika

Çiğli Kongresi’nde Liste Krizi Akar ile Hasan Arslan’a Protesto

Kongre’de İlçe Başkan Adayı Erkan Akar’ın listesinin açıklanmasının adından gerginlik yaşandı. Adaylıktan çekilen Hüseyin Çetin ile Şirin Akgül’ün taraftarları listelerde kendilerine yeterince yer verilmediğini belirterek, listeye tepki gösterdi. Bunun üzerine Çetin ve Akgül ile taraftarları Akar ve Akar’ı destekleyen Niyazi Arslan ile Hasan Arslan’a tepki gösterdi. Delegeler birlik olarak oy kullanmama kararı aldılar ve salonu terk ettiler. Delegeler bizi ayrıştırıyorlar, birleştirmiyorlar. Şirin Akgül taraftarları da ‘bizi ortada bıraktın Şirin abi, sana da yazıklar olsun Erkan ağabey diyerek tepki gösterdi. Yapılan bu kumpasa karşı oy vermeyeceğiz sözleri ile salonu terk ettiler.
Öte yandan partililer Niyazi Arslan ve Hasan Arslan’a tezgahtar sözleri ile yüklenerek, “İyi tezgahtarlık yapıyorsunuz. Sizler aday olup kapımıza geleceksiniz bizden oy isteyeceksiniz ama size oy yok. Sabah başka liste sonra kürsüde başka liste” sözleri ile büyük tepki gösterdi.

CHP Çiğli İlçe Kongresi iptal mi olacak?

Kongre’de yaşanan liste krizi üzerine tansiyon yükseldi. Yaşasan arbede sırasında sandığa tekme atılması sonrasında salona Çevik Kuvvet girdi. Partililer ardından da oyların açıkta kalması nedeniyle seçimin iptal edilmesi için tutanak tutarak. İptal dilekçesi yazdı. Öte yandan CHP Çiğli İlçe mevcut Başkanı Mert Özcan’da olduğunu ifade eden delegelere cevap veren İlçe Başkanı Mert Özcan, “Birleşe birleşe kazanacağız sloganının anlamı bu değildir. Eş, dost, akraba yazılarak liste yapılmaz. Bu seçim kurulunun yönettiği seçimdir. İlçe başkanıyım tamam ama ilçe başkanı divana kadar seçimi yönetir. Burada olaylar olmuş sandık atılmış, kavgalar olmuş videolar var. Bu bile seçim iptali sebebi” dedi.