Çiğli meclisinde ilk çatlak!

Çiğli Belediye meclisi Başkan Onur Emrah Yıldız başkanlığında yeni dönemin ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Yıldız, meclis açılış konuşmasında Çiğli için işbirliği çağrısı yaparak, “İnşallah bu mecliste tüm kararlar oybirliği ile çıkar” dedi. Ancak komisyon üye sayılarında CHP ile Ak Parti Grupları uzlaşamadı.

Meclisin başlaması ile ilk önerge Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız’dan geldi. Yıldız, Çiğli Belediyesi Çocuk Meclisi kurulması yönünde bir önerge verdi. Önerge gündeme alınarak oybirliği ile kabul edildi. Ardından meclis başkan vekilleri, katip üyeler, belediye encümen üyeleri ile ihtisas komisyonlarına üye seçimine geçildi.

Yapılan gizli oylamada Meclis Birinci Başkan Vekili olarak Rıfat Özer, ikinci Başkan Vekili olarak Edibe Tokmak Yılmaz seçilirken, Meclis Divan Katipliklerine Alev Koç ile Alihaydar Barış Solak seçildi. Katiplikler için yedek üye olarak da Selda Uzunefe ile Gökhan Acar seçildiler.

Belediye Encümeni olarak da Niyazi Arslan, Yakup Yenice ve Musa Han seçildiler.

Mecliste CHP ile Ak Parti grupları komisyonların üye sayısı konusunda kısa bir tartışma yaşadı. CHP grubu, Komisyonların 4’er üyeden oluşmasını isterken Ak Parti Grubu komisyonların 5’er üyeden oluşmasını talep etti. CHP’nin önergesi oy çokluğu ile kabul edildi. Böylece komisyonlara CHP’nin 3 Ak Partinin ise 1’er üye vermesi karara bağlanmış oldu. Ak Parti grubu komisyonların 3 CHP ve 2 Ak Parti olmak üzere 5’er üyeden oluşmasını talep ediyordu. Diğer ihtisas komisyonlarının seçimi bir sonraki meclis toplantısına bırakılarak, zorunlu olan 3 komisyona üye seçimi yapıldı. İşte o komisyonlar ve üyeleri.

 

Hukuk Komisyonuna:

Alev Koç

Ergül Akkara

Rıfat Özer

Özgür Kaner – AK

 

Plan ve Bütçe Komisyonu:

Bülent Bingöl

Mehmet Gülcan

Selcan Uzunefe

Mürşit Avcı – AK Parti

 

İmar Komisyonu:

Düzgün Baytaş

Gözde Çelik Özoğul

Hamza Dural

Sezgin Özgen – Ak Parti

Öte yandan meclisin tatil ayının belirlenmesi konusundaki gündem maddesi ise iki grubun da uzlaşısı ile bu yıl tatil yapılmaması şeklinde oylanarak  kabul edildi.

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version