Çin roketi Türkiye’ye mi düştü? Çin roketi nereye düştü?

Türkiye’de birkaç gündür Çin roketi konuşuluyor. Çin tarafından uzay istasyonu için yolladığı ilk modülü taşıyan roketin gövdesinin kontrolden çıktığı öğrenilmişti. Roketin nereye düşeceği merak edilirken, Türkiye’nin de risk durumundaki iller arasında olduğu öğrenilmişti. Son gelen bilgilere göre ise Çin roketinin düştüğü yer belli oldu. Peki, Çin roketi Türkiye’ye mi düştü? Çin roketi nereye düştü?

Çin’in kontrolden çıkan roketi Türkiye’de endişe yaratmıştı. Türkiye’nin birçok kenti risk altında bulunan bölgeler arasında yer alıyordu. Son gelen bilgilere göre ise Çin roketi Hint Okyanusu’na düştü. 29 Nisan’da uzaya fırlatılan roket Hint Okyanusu’nda Maldivlerin yakınlarına bir yere düştü.

Roket ne zaman düştü?

Yapılan açıklamalara göre roket parçaları Türkiye Saati ile 05.24’te, 2.65 derece kuzey enleminde ve 72.47 derece doğu boylamında düştü. Düşen roket ile ilgili olarak açıklamada bulunan NASA Yöneticisi Bill Nelson “Uzay yolculuğu yapan ülkeler, uzay nesnelerinin Dünya’ya geri getirilmesinde insanlara yönelik riskleri en aza indirmeli ve bu operasyonlarla ilgili şeffaflığı en üst düzeye çıkarmalıdır” açıklamasında bulundu.

Exit mobile version