Çin Wuhan’daki hayvan pazarında yeni virüsler tespit edildi: Yeni salgın uyarısı yapıldı!

2019 yılının son aylarında Çin’den dünyaya yayılan corona virüsü ile mücadele devam ediyor. Salgın henüz bitmemişken yeni bir gelişme yaşandı. Gelen son bilgilere göre, Çin Wuhan’daki hayvan pazarlarında ‘yüksek risk’ taşıyan 18 farklı virüs tespit edildi. Söz konusu tespitinn ardından İngiliz medyası ‘Bilinmeyen Hastalık-Çin yeni bir salgını tetikleyebilir’ başlığıyla yeni virüsleri duyurdu.

Dünyada corona virüsü salgını ile mücadele alınan tedbirler ve aşılama çalışmaları ile devam ediyor. Salgın henüz sona ermemişken yeni bir salgın uyarısı daha yapıldı. Çin Wuhan’daki canlı hayvan pazarında tespit edilen 71 virüsten 18’i ‘yüksek risk’ kategorisinde olduğu öğrenildi.

İngiliz medyası konuyu ‘Bilinmeyen Hastalık-Çin yeni bir salgını tetikleyebilir’ başlığıyla duyurdu.

Sydney Üniversitesi’nden biyolog Edward Holmes tarafından yapılan araştırma hakkında virüsün misk kedisinden insanlara kolayca sıçrayabilir ve yeni büyük bir salgını başlatabileceği bildirildi. Konuyla ilgili açıklamada, “Canlı hayvanların pazarda satılmasıyla mikroplar geniş bir alana taşınıyor. Doğru zamanda doğru hayvandaki doğru bir virüs, kolayca küresel bir salgını tetikleyebilir.” Denildi.

Dünyada kaç corona virüsü vakası var?

Dünya genelinde corona virüsü vaka sayılarını derleyen wordometer’a göre 254 milyon 58 bin 457 kişi corona virüsüne yakalandı. 5 milyon 115 bin 985 kişi ise corona virüsü yüzünden hayatını kaybetti.

Exit mobile version