Gündem

Cinayet Mi, Kaza Mı, İhmal Mi! İnşaat İşçisinin Şaibeli Ölümü

Ülkemizde iş kazası sonucunda her gün ortalama 4-5 işçi hayatını kaybetmekte. Her gün bir işçi kazası ölüm ya da yaralanma ile sonuçlanıyor. Kazalar kaçınılmaz olabilir ancak çalışanın güvenliği sağlanması zorunludur. İnşaat işçisi H.C Kayseri’de bir inşaatta çalışırken yüksekten düşerek hayatını kaybetti. İşçi H.C’nin geçirdiği kazada bazı şaibeli durumlar söz konusu. Olayın kaza mı yoksa ihmal sonucumu gerçekleştiği konusun akıllara gelen birçok sorunun cevabı araştırılıyor.

Olay inşaat işçisi H.C‘nin yüksekten düşmesinin saat 16.00 da olduğunu fakat 112’nin aranması ve gelip hastaneye götürmesi saat 17.02 olarak belirlendi. 100 metre uzaklıktaki hastaneye 1 saatte götürülmesi şüphe uyandırdı. Yapılan araştırmalarda ise işçinin sigortasının olay günü 16.57 de yapıldığı belirlendi. Durumun kaza mı ihmal mi olduğu belirlenmesi için soruşturma sürmekte.

Doktorun Açıklaması

Doktorlar hastanın solunumu durmuş bir şekilde hastaneye getirildiği uzun müdahaleler sonucunda hayata döndürüldüğü ancak durumunun ağır olmasından kaynaklı yoğun bakıma alındığını açıkladı. Doktorlar hastanın geç getirilmesinden kaynaklı oksijensiz kaldığı bilgisini de verdi. Yapılan bütün müdahalelere rağmen işçi H.C hayatını kaybetti.

Bir Hayatın Bedeli Ne Kadardır?

Görülen dava da iş yeri sahibi M.C taksirle bir kişinin ölümüne sebep olma suçu sabitlenerek 3 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme iyi halden cezayı 2 yıl 6 aya indirdi. Ceza para cezasına çevrildi ve sadece 27 bin 300 TL tutarında. Söz konusu miktar bir insanın hayatının bedeli bu kadar mı dedirtti. Ailenin avukatı hayatını kaybeden işçinin bilinçli olarak hastaneye geç götürüldüğünü planlı bir ölüme sebebiyet durumu olduğunu mahkemenin bu durumu değerlendirmediğini dile getirdi.

Dava Yeniden Görülecek

Ailenin avukatı verilen karar karşı çıkacaklarını ve bir insanın hayatının bedelinin 27 bin olamayacağını söz konusu olayda işverenin ihmalinin açık bir şekilde belli olduğunu dile getirdi.