Cinayete Kurban Giden Azra Haytaoğlu Kimdir?

Ülkemiz bu sabah yine bir kadın cinayeti haberi ile sarsıldı. Kendisinden günlerdir haber alınamayan Azra Haytaoğlu (21) bugün ölü olarak bulundu.

Azra Gülendam Haytaoğlu Antalya’da Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümü öğrencisiydi. 21 yaşındaki Azra’dan 5 gündür haber almayan ailesi ve yakınları Azra için geniş çaplı bir arama çalışması başlattılar. Sosyal medyadan kayıp olduğunu duyurdukları Azra’dan bugün acı haber geldi.

Vücudunu 5 Parçaya Ayırdı

21 yaşındaki üniversite öğrencisi Azra ölü bulundu. Üniversiteli kızı evinde cinsel saldırıda bulunup, boğarak öldüren ve banyoda 5 parçaya ayırıp, valizle taşıdığı ormanda gömen inşaat mühendisi ve emlak ofisi sahibi Mustafa Murat Ayhan (48), gözaltına alındı.

Antalya’da Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde okuyan 21 yaşındaki Azra 28 Temmuzda yaptırdığı covid testi pozitif çıkınca durumu ablası ile paylaştı. Dikkat etmediğini belirten ablası ile tartışan Azra hava almak için evden ayrıldı.En son ablası ile konuşan 21 yaşındaki Azra Gülendam Haytaoğlu, telefonda, ablasına “Kafede koronavirüs geçirmiş bir ağabeyle oturuyorum, beni çok iyi anlıyor. Bugün onunla kalacağım” diyerek telefonu kapattı. Kendisinden bir daha haber almayan ailesi durumu  polise bildirdi.

Adana’ dan kızını aramak için gelen Mustafa Haytaoğlu durumu polise bildirdi. Polis, genç kızı bulmak için arama çalışması başlattı. Antalya emniyetinin de titizlikle yürüttüğü arama çalışmaları kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Azra’nın cep telefonundan en son inşaat mühendisi ve emlak ofisi sahibi Mustafa Murat Ayhan’la görüştüğünü tespit etti. Cinayet masası ekipleri Mustafa Murat Ayhan’ı sorguya aldı.

Parçaları Ormanlık Alana Gömdü

Alındığı 2. çapraz sorguda cinayeti itiraf etti. 21 yaşındaki genç kıza cinsel saldırıda bulunup evinin banyosunda boğup öldürdüğünü belirtti. Ardından genç kızı 5 parçaya böldükten sonra koyduğu valizle Kepez ilçesi Varsak bölgesinde bulunan ormanlık alana gömdü.

Cinayeti itiraf eden Ayhan, ” “Azra, 28 Temmuz’da beni aradı. Buluştuk. Evde birlikte yemek yedik. Alkol aldık. Bu sırada aramızda tartışma çıktı. Boğarak öldürdüm. Banyoya götürüp cesedini 5 parçaya ayırdım. Cesedin parçalarını valize koyup Kepez ilçesi Varsak ormanlık alanda gömdüm” ifadelerini kullandı.

Kafatası ve Sol Kalçası Kayıp

Cinayeti itiraf eden Ayhan, ekiplere Varsakta bulunan ormanlık arazide 21 yaşındaki Azra Gülendam Haytaoğlu’nu gömdüğü yeri gösterdi. Sabaha kadar cesedi gömüldüğü yerden çıkartmaya çalışan ekipler buluna parçaları otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderdi. Haytaoğlu’nun kafatası ve sol kalçasının bulunamadığı ve arama çalışmaları devam ediyor.

Exit mobile version