Çin’in Başkenti Pekin’de Covid Alarmı! İkinci Vuhan Vakası Geliyor!

Çin’in başkenti Pekin’de Omicron varyantı sebebiyle vaka sayısında ciddi artış meydana gelirken, salgınını önlemek amacıyla alınan önlemler artırıldı. Son günlerde meydana gelen bu salgındaki vaka sayısı, 2020 yılının haziran ayındaki Vuhan’da meydana gelen salgındaki vaka sayısını şimdiden geride bıraktı.

Başkent Pekin’de ilk kez 22 Nisan tarihi itibarı ile yerel kaynaklı vaka tespit edilmişti. Ancak son 24 saat içinde toplam 50 vaka tespit edilirken bunlardan 42 tanesinde hastalık belirtisi görüldü, diğer 8 tanesinde ise hastalık belirtisi görülmedi.

Otobüs Durakları Kapatıldı

Başkent Pekin’de vakalar yoğunluklu olarak Çaoyang bölgesinde görüldü. Salgınla mücadele kapsamında ilçede faaliyet gösteren 63 otobüs durağı kullanıma kapatıldı ve buna bağlı olarak 48 durağın güzergahında değişiklik yapıldı. Bunların haricinde 14 tane metro hattı ve 60 metro istasyonu kapatıldı.

İlk ve Orta Dereceli Okullarda Yüz Yüze Eğitime Ara Verildi

Otobüs duraklarının yakınlarındaki yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlar için İşçi Bayramı tatili sonrasından geçerli olmak üzere evden çalışma modeline geçiş yapıldı. Ayrıca Çin’in başkenti Pekin’de anaokulları ile birlikte ilk ve orta dereceli okullarda mayıs ayının 11’ne kadar dersler online olarak devam edecek.

Başkent Pekin’de İşçi Bayramı 1 ile 5 Mayıs tarihleri arasında kutlandı. İşçi Bayramı boyunca faaliyet gösteren kafe, bar ve restoranlar müşterilerine kapalı kaldı ve yalnızca paket satış yapmalarına izin verildi. Ayrıca Pekin’de bayram kapsamında düzenlenecek tüm toplu etkinlikler iptal edildi. Bayram boyunca toplu test uygulaması şehrin 12 bölgesinde devam etti.

555 Vaka Tespit Edildi

Pekin’de baş gösteren bu yeni Omicron salgının başından beri toplam olarak 555 yeni vaka tespit edildi. İlk vakanın ortaya çıkmasının ardından, virüsün bir hafta boyunca kontrolsüz bir şekilde yayıldığı açıklanmıştı.

Exit mobile version