EkonomiGündem

Citroen Ami’nin son fiyatı ortaya çıktı: Daha önce 25 dakikada tükenmişti!

Araç satın almak isteyenler yüzde yüz elektrikli araç Citroen Ami’nin fiyatını merak ediyor. Citroen Ami’nin ilk etapta satışa çıkan 50 adeti 25 dakika içerisinde tükenmişti. Peki, 2022 Ekim ayında Citroen Ami fiyatları ne kadar?

Citroen 2022 Binek araç fiyat listesini açıkladı. Böylece Citroen Ami için de güncel fiyat ortaya çıkmış oldu. 2022 Model, 6 kw Elektrik Motor Citroen Ami için tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı 224 Bin TL olarak açıklandı.


İnternet sitesinde fiyatlar için yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

Fiyatlar vergi dilimine göre değişiklik gösterebilir.

İnternet sitemizde belirtilen anahtar teslim fiyatları, standart donanımlı versiyonlara aittir.İlave opsiyon talep edilmesi durumunda opsiyon bedeli, standart donanımlı araç fiyatının üzerine eklenecek ve 31 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 492 Sayılı Harçlar Kanununa Bağlı(4) Sayılı Tarifenin “I – Tapu İşlemleri” Başlıklı Bölümünün 20 / a Fıkrası, 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 28 inci ve 29 uncu Maddeleri ile 4760 Sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 12 nci Maddesi Gereğince Karar Verilmesi Hakkında Karar(Karar Sayısı: 287) kararı gereğince, araçların Özel Tüketim Vergisi oranları, araç ve opsiyon bedeli toplamı üzerinden hesaplanacaktır. Araçlara eklenecek ilave opsiyonların fiyatları, ÖTV oranına göre değişiklik gösterebilecektir.Güncel ÖTV mevzuatından kaynaklanan bu değişiklik, aracın tavsiye edilen anahtar teslim fiyatına yansıtılacaktır.

Yukarıda yer alan tüm fiyatlar Stellantis Otomotiv Pazarlama A.Ş.tarafından tavsiye edilen fiyatlardır ve 31/10/2022 tarihine kadar geçerlidir. Bu fiyatlar bilgi için olup satın alma anındaki fiyatlar geçerlidir. Trafik sigorta bedeli fiyata dahil değildir. Kampanyalar stoklarla sınırlıdır.Stellantis Otomotiv Pazarlama A.Ş.ön bildirimde bulunmaksızın araçların fiyat ve özelliklerinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Araçların fiyat ve özellikleri hakkında daha fazla bilgi için bir Citroen yetkili satıcısına danışınız.

Citroen Ami özellikleri

16 yaşından itibaren B1 ehliyetle
2.41 m uzunluk ve 7.20 m dönüş çapıyla ultra kompakt ve kullanışlı
4 adet kit ve 2 farklı paketiyle 6 farklı kişiselleştirme seçeneği
Geniş camlı yüzeyler, panoramik tavan
İç ortamda akıllıca dağıtılmış saklama alanları ve USB girişi
220 V ev tipi prizle 3 saatte %100 şarj