Gündem

Çocuğu olan binlerce vatandaşa duyuruldu: Fatih, Başakşehir, Güngören, Arnavutköy, Esenler, Bakırköy, Bahçelievler, Sancaktepe, Sultanbeyli, Ümraniye ve bu ilçelerde…

Çocuğu olan binlerce vatandaşa duyuruldu. Fatih, Başakşehir, Güngören, Arnavutköy, Esenler, Bakırköy, Bahçelievler, Sancaktepe, Sultanbeyli, Ümraniye Kartal, Tuzla ve Şile’deki kültür merkezlerinde düzenlenecek etkinlikler çocuklar için ücretsiz olacak.

Arayıl tatiline girecek olan çocuklar için belediyelerden açıklamalar gelmeye başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklama ile farklı ilçelerdeki 13 kültür merkezinde, 67 etkinliğin ücretsiz olarak çocukların davetli olduğu belirtildi.

Bu kapsamda yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Fatih, Başakşehir, Güngören, Arnavutköy, Esenler, Bakırköy, Bahçelievler, Sancaktepe, Sultanbeyli, Ümraniye Kartal, Tuzla ve Şile’deki kültür merkezlerinde çocuklara kültür sanatı erişilebilir hale getiriyor.

Çocuklar için özenle hazırlanan “Karne Şenliği” kapsamında, “Sihirli Çiçek”, Kedilerin Kaybolma Mevsimi”, Küçük Deniz Kızı”, Ağustos Böceği ile Karınca”, “Canım Kardeşim Benim Uzaylılar Mı Geldi?”, “Karagöz Ağaç Bekçisi” gibi tiyatro oyunları oynanacak. Aynı zamanda İBB Orkestraları “Film Müzikleri” ve “Neşeli Günler” konserleri verecek. Tüm bunların yanı sıra atölye çalışmalarıyla; ‘Süper kahramanlar nasıl çizilir?’, Çakmaktaşlar ve taş devri makinaları, resim, kolaj, stop motion, yaratıcı drama, yaratıcı dans, kar küresi yapımı, yapay zeka ile fotoğraf geliştirme gibi çocukların hayal dünyasını daha da zenginleştirecek etkinlikler sunuyor.

İBB kültür merkezlerinde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek “Karne Şenliği” programına İBB Kültür Sanat sosyal medya hesapları ve www.kultursanat.istanbul adresinden ulaşılabilir.