Kamu

Çocuğu üniversiteye gidenler dikkat: Otobüs bileti ödemesi yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz aylarda öğrencilere ulaşım desteğini duyurmasının ardından konu ile ilgili ayrıntılar belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık uzakta eğitim gören öğrencilerin ulaşım desteğinden nasıl faydalanabileceğini duyurmasının ardından 2023 yılında toplam 3 bin TL ulaşım desteği sağlanacağı bildirildi. Peki öğrenci ulaşım desteğinden nasıl faydalanılabiliriz? İşte detaylar

ULAŞIM DESTEĞİNE BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Bakan Yanık tarafından başvuruların öğrenci ya da ailesince ailelerin ikametgah adresinde bulunan ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) yapılması gerektiği ifade edildi.

Sosyal yardım alan kişilerin ayrım gözetmeksizin desteğe ihtiyaç duydukları her an yanlarında olduklarının altını çizen Bakan Yanık, “Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilmeleri için bütün tedbirleri almaya devam ediyoruz. Öğrencilerimiz bizim geleceğimizdir. Bu programımızla öğrencilerimize ve ailelerine destek olmayı ve onlara katkı sağlamayı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI DUYURDU

10 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, öğrencilere ulaşım desteği hakkındaki konuşması şöyle:

“Bir müjdede üniversite öğrencilerimize vermek istiyorum. Ulaşım desteği sağlayacağız. Ailelerinden uzakta eğitim gören üniversite öğrencilerine okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği vereceğiz. Yılda iki defa verilecek bu destek sayesinde ailelerin yanına gidip gelebilmelerini temin edeceğiz.”

Bakan Yanık, öğrencilere yılda iki kez verilecek ulaşım desteği için yaptığı açıklamada; “Bizim yaptığımız sosyal yardımların, sosyal desteklerin tamamının dayandığı mevzuat 3294 sayılı kanun. Bu programımızda ilk kez uygulanan bir destek. Sosyal yardım faydalanıcısı ailelerin üniversite öğrencisi çocuklarına, bunlar 25 yaş altı ve lisans öğrencileri olacak, ailesinden uzakta eğitim gören üniversite öğrencilerine yılda 2 defa gidiş dönüş biletlerini biz temin edeceğiz.” ifadelerine yer vermişti.