EkonomiGündem

Çocuk sahibi olanlar dikkat: Her çocuk için 1.259 TL verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık sosyal medya hesabı üzerinden Ekim ayı SED ödemelerinin 150 bin çocuğa yatırıldığını duyurarak toplamda 349 milyon 452 bin TL’nin hesaplara yatırıldığını bildirdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık her çocuk için hesaplara 1.259 TL destek ödemesinin yapıldığını bu ödemeden faydalanmak isteyen vatandaşların ise yapması gerekenleri duyurdu.

150 BİN ÇOCUK YARARLANIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan açıklamada, “İhtiyaç sahibi ailelerimize çocukları için ekim ayında toplam 349 milyon 452 bin TL tutarında Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yaptık” denildi. SED hizmetinden yaklaşık 150 bin çocuk yararlanıyor.

EKİM AYI SED YARDIMI NE KADAR?

SED kapamında ihtiyaç sahibi ailelere her bir çocuk için ortalama 1.259 TL destek ödemesi yapılıyor. SED yardımı alabilmek için başvurular; İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle ve e -devlet üzerinden elektronik ortamda yapılabiliyor.

GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Dilekçe

T.C. Kimlik Numarası beyanı,

Gerektiğinde alınacak sağlık raporu, öğrenci belgesi

İş-kur ve meslek kurslarına başvurduğuna dair belgeler istenilir. Meslek başka bilgi ve belgeleri elde edebilmek amacıyla başka araştırmalarda da bulunabilir.

SED YARDIMI KİMLERE VERİLİR?

Sosyal ve Ekonomik Destek yardımından kimlerin yararlanabileceğini yani bu yardımın kimlere verildiğini aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

Daha önce hakkında sosyal hizmet kuruluşunda bakım tedbiri kararı verilen ve bu kuruluşlarda bakılan ancak SED yardımı aldıkları takdirde ailesi ve yakınları tarafından bakılabilecek durumda olan çocuklar