Çocuklu kadınlara destek paketi açıklandı: Geri ödemesiz 325 Euro’luk destek almanız mümkün!

Kadınların iş hayatında ki varlıklarının desteklenmesi amacı ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geliştirilmiş olan destek paketleri açıklandı. Destek paketinin içerisinde, eğitimli bakıcıdan süt parasına kadar pek çok farklı kategori altında hizmetler geliştirildi.

SGK Doğum Parası Yardımı 2022

SGK’nın canlı doğum yapmış olan kadınlara yönelik geliştirmiş olduğu yardım modellerinden biri olan doğum parası yardımı hem Türkiye Cumhuriyeti kimliğine sahip olan kadınlara hem de Mavi Kart sahibi olan kadınlara verilmektedir. Bu kapsamda kadınlara, yaptıkları doğumun sayısına göre belirlenmiş olan nakdi yardımlar yapılmaktadır. Ayrıca annenin vefat etmesi durumunda, babalar da bu yardım modeline başvuru yapabilmektedirler.

Yeni dönemde açıklanan enflasyon verilerine ve asgari ücret zammına göre tekrar hesaplanan doğum parası yardımı, şu tutarlarda yapılmaktadır:

SGK Eğitimli Bakıcı Yardımı 2022

Çalışan annelerin doğumdan sonra gönül rahatlığı ile iş hayatına dönebilmeleri ya da annelerin sıfırdan bir iş koluna dahil olabilmeleri amacı ile geliştirilmiş olan eğitimli bakıcı yardımı, annelere euro cinsinden ödenmektedir. Şu an da İzmir, İstanbul ve Ankara illerinde pilot çalışması sürdürülen yardım programı, mesleki yeterliliğe sahip olan eğitimli bakıcıları istihdam eden annelere 375 euro nakit ödeme yapılmasını sağlamaktadır.

Süt Parası ve İş Göremezlik Parası 2022

SGK’nın anneler için geliştirmiş olduğu yardım modellerinden olan süt parası ve iş göremezlik raporu, kadınların çalışma hayatında ki varlıklarının desteklenmesini amaçlamaktadır.

Yeni dönemde çalışan ya da eşi çalışan annelere verilen süt parası yardımı 225 TL’dir. Annelerin doğum yapmadan önce ve doğum yaptıktan sonra kullandıkları toplamda 16 haftalık izin için de iş göremezlik parası verilmektedir.

Exit mobile version