Editörün SeçtikleriGündem

Çok acil önlem alın! Bu gece başlayacak sabah 06:00’a kadar devam edecek

Mayıs ayında yaşanan hava geçişleri nedeni ile vatandaşlar tarafından Meteoroloji haberleri oldukça araştırılıyor. Bu noktada Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından önemli açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamada birçok şehir uyarıldı ve vatandaşların önlem alması gerektiği bildirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağı öngörüldüğü belirtilerek Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ordu ve Tokat çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği ifade edildi. Bu bağlamda bvatandaşların yağmurlu saatlerde önlemsiz sokağa çıkmaması gerektiği uyarısı da yapıldı.

SICAKLIKLAR DÜŞECEK

Hava sıcaklığıyla ilgili yapılan tahminlere göre, güneybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artış beklenirken, güneydoğu kesimlerde ise 3 ila 5 derece azalacağı ifade edilerek diğer bölgelerde ise belirgin bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Bununla beraber rüzgarın genellikle kuzey yönlerden eseceği, Güneydoğu Anadolu’da ise güney yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette esmesi beklendiği ve yağışın olduğu bölgelerde ise rüzgarın kuvvetli olabileceği aktarıldı.

BU İLLERDE YAŞAYANLAR DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış uyarısında bulunuyor. Hatay, Osmaniye, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Van’ın güneyinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği belirtiliyor. Ayrıca, hava sıcaklığının hissedilir derecede azalacağı ve iç kesimlerde mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Bu durumun Pazar akşamından itibaren başlayarak bazı bölgelerde zirai don hadisesine yol açabileceği vurgulanıyor. Özellikle çiftçiler ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerektiği ifade ediliyor.