Çok kıs süre kaldı: Tarih verildi! 7 Temmuz’da başlayacak

Otomobil piyasasında 7 Temmuz’dan itibaren yeni dönem başlayacağı duyuruldu. Bu noktda GSR’li araçların satışına izin verilmemesi, satıcıları ve alıcıları telaşa soktuğu belirtilerek piyasada belirli bir fiyat artışına sebep oldu ve özellikle 300 bin liraya kadar olan araçların değerleri yükseldiği ifade edildi.

7 TEMMUZ’DA BAŞLAYACAK

Konu ile ilgili olarak  Avrupa Birliği’nin “Genel Güvenlik Yönetmeliği” kapsamında, GSR tescili olmayan sıfır araçların 7 Temmuz’dan itibaren satışına izin verilmeyeceği bildirilerek bu haberler otomotiv sektöründe hareketliliğe neden olduğu aktarıldı. Bu doğrultuda markaların acil olarak ellerindeki araçları eritmek için indirim kampanyaları başlatmalarına sebep olduğu ve indirimlerin 300 bin lirayı bulduğu belirtiliyor.

Piyasalarda fiyatların dengeye oturduğu belirtilse de, yılın ikinci yarısında fiyatların biraz daha yukarıya çıkması beklendiği ifade edilerek otomotiv sektörü temsilcileri, satış adetlerinin istenilen düzeyde olmadığını ve bu nedenle her markanın kendi satış stratejisini geliştirdiğini vurguladı.

BU TREND DEVAM EDECEK

Yıl sonuna kadar indirim kampanyalarının devam edeceği düşünülüyor çünkü faizlerin yüksek olması ve krediye erişimin zor olması otomotiv sektörünü olumsuz etkilediği bildirilerek bu dönemde gelen müşteriler genellikle takas yaparak araç alıyorlar ve bu trendin bir süre daha devam etmesi beklendiği aktarıldı.

GSR tescili olmayan araçların satışına izin verilmemesi, bayiler ve distribütörleri harekete geçirdiği ifade edilerek ellerindeki araçları eritmek isteyen firmalar çeşitli kampanyalar düzenliyorlar ve satışlarını artırmaya çalıştıkları ve belirli bir tarihe kadar araçları satamazlarsa, alternatif satış yöntemlerine başvurabileceklerini düşünüyorlar.

Exit mobile version