Gündem

Çok sayıda il için uyarılar art arda yapıldı! Geç saatlere kadar sürecek

Meteoroloji’den bugün için hava durumu uyarısı geldi. Ramazan Bayramı’nın son gününde yurdun büyük bölümüne yağışlı hava hakim olacak. Yağışlar günün ilerleyen saatlerinde de etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurt genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nin yerel ve aralıklı yağmur ve sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Prof. Dr. Orhan Şen de bugün için hava durumu uyarısında bulundu. Şen’in ifadeleri şöyle oldu:

“Bugün Marmara’nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ve Doğu Akdeniz ile İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerini yerel yağmurlu olacak. Adana’nın doğusu, Osmaniye’nin batısı, Şanlıurfa’nın doğusu ile Diyarbakır’ın güney ve Mardin’in batısında ise kuvvetli yağış olacak.”

“Hava üşütmeye devam ediyor. İstanbul kapalı yağmurlu sanki sonbahar havası var. Sıcaklık 14-15 dereceyi geçmeyecek. Diğer şehirlerde de durum farksız. İzmir 18, Ankara 18, Antalya 23 derece.”