Editörün SeçtikleriGündem

Çok şiddetli sağanak geliyor! Çok acil önlem alın: Peş peşe duyuruldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son veriler, Samsun’da bunaltıcı sıcakların yerini serinletici sağanak yağışlara bırakacağını gösterirken Meteoroloji’nin son hava durumu raporuna göre, Samsun’da gök gürültülü sağanak yağış beklendiği ifade edildi. Ayrıca önümüzdeki günlerde Samsun’da etkili olacak bu yağışlar, şehre hem serinlik getirecek hem de toprağa bereket sağlayacağı ifade edilerek yağışların kuvvetli olması bekleniyor ve bu durum bazı olumsuzlukları da beraberinde getirebileceği paylaşıldı.  Uzmanlar, özellikle yağış anında oluşabilecek ani su baskınlarına ve şiddetli rüzgarlara karşı vatandaşları uyarıyor.

ŞİDDETLİ SAĞANAK GELİYOR

Tüm bunlarla beraber Samsun’un merakla beklediği bu sağanak yağışın ne zaman başlayacağı da netleştiği ifade edilerek Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, 15 Ağustos 2024 Perşembe günü Samsun’da gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacağı ifade edilerek bu yağışlar, şehri etkisi altına alacak sıcak ve nemli havadan bunalan Samsunlulara rahat bir nefes aldıracağı bildirildi.  Ancak, kuvvetli yağış ve beraberinde gelecek olan gök gürültüsü, dikkatli olunması gereken bir durumu da beraberinde getiriyor.

ÖNLEM ALIN

Samsun’da beklenen bu kuvvetli sağanak yağışlar, özellikle ani su baskınları ve gök gürültüsü ile birlikte geleceği ifade edilerek bu nedenle, vatandaşların hem kendi güvenlikleri hem de mal varlıkları açısından gerekli tedbirleri almaları gerektiği paylaşıldı. Yağışın yoğun olabileceği saatlerde dışarıda bulunmaktan kaçınmak, mümkünse araçları kapalı alanlara park etmek gibi basit önlemlerle risklerin azaltılması mümkün olduğu vurgulandı.