Gündem

Commerzbank Kripto Piyasalarına Resmen Adım Attı!

Commerzbank, 615 milyar Euro’luk cirosuyla Deutschebank’tan sonra Almanya’nın en büyük ikinci bankası konumundadır. Merkezi Frankfurt şehrinde bulunmaktadır. Commerzbank için daha öncelerde kripto para lisansı almak için lisans başvurusunda bulunduğu dedikodusu Alman basınında yer almıştı.

Dedikodular Doğru Çıktı

Commerzbank basın sözcüsü kripto para lisansı başvurusu haberlerini Börsen – Zeitung adlı gazeteye verdiği demeçte doğruladı. Banka, Alman Bankalar Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BaFin) kripto para için saklama hizmeti verebilmek için lisans başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Commerzbank, alınacak bu lisans ile kripto para saklama hizmetinin yanı sıra kripto piyasalarında alım – satım işlemlerine de aracılık edebilme hakkına sahip olacak.

Almanya’da Bir İlk

Commerzbank’ın yaptığı lisans başvurusu Almanya’da bir ilk niteliğine sahip. Daha önce hiçbir alman bankası kripto para piyasasında faaliyet göstermek için Bafin’e lisans başvrusunda bulunmamıştı.

Hedef Kurumsal Müşteriler

Commerzbank, dünya çapında 18 milyondan fazla müşteriye sahip. Bankanın sahip olduğu bu müşterilerin 70 binden fazlasını ise kurumsal müşteriler oluşturuyor. Alman basının iddiasına göre, Commerzbank başvuru yaptığı bu lisans doğrultusunda öncelikle kurumsal müşterilerine kripto para piyasalarında hizmet vermeyi hedefliyor.

BaFin’e Başvuru Zorunlu

Almanya’da kripto para hizmeti verebilmek için, 2020 yılı itibarı ile kurumların BaFin’den lisans alması zorunlu hale getirildi.

Daha Önce Deneniyordu

Commerzbank, her ne kadar lisans başvursunu yeni yapmış olsa da 2018 yılından beri blockchain teknolojisi üzerine çalışmalar yürütüyordu. Bu çalışmalar doğrultusunda başka bankalara blockchain üzerinden deneme transferleri yapıyorlardı. Ancak bu çalışmalarının müşterilere sunulabilmesi için öncelikle BaFin’in yaptıkları lisans başvurusuna olumlu dönüş yapması gerekiyor.

Commerzbank Başvuru sırasında

Alman Bankalar Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BaFin) şu an itibarı ile kripto para piyasalarında hizmet vermek isteyen 25’ten fazla finans kuruluşunun lisans başvurusunu değerlendirme aşamasında bulunuyor.