Gündem

Çorlu’da bulunan kafatası ve kemiklerin sahibi 8 aydır kayıp olan ünlü internet fenomeni çıktı

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine bağlı Zafer Mahallesi’ndeki TEMA Piknik Alanı’nda koyun otlatan bir çoban, kafatası ve kemikler bulmuş ve durumu polise bildirmişti. Çobanın ihbarı üzerine olay yerine gelen ve incelemelerde bulunan polis ekipleri, kafatası ve kemiklerin bir insana ait olduğunu belirlemiş ve bulunan 3 kemiğin yanında bir de iç çamaşırı bulmuştu. Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bulunan kemikler ve kafatası incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Yapılan incelemeler sonucunda bulunan kemiklerin, yaklaşık 8 aydır kayıp olarak aranan ve bir dönem internet fenomeni haline gelen Yunus Dönertaş’a (42) ait olduğu belirlendi. Yunus Dönertaş’ın “Ama kafamız nasıl güzel” sözlerinin olduğu videosu viral olmuştu.

DNA Eşleştirmesi Yapıldı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine bağlı Zafer Mahallesi’ndeki TEMA Piknik alanında bulunan kafatası ve kemikler, Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti. Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bulunan kafatası ve kemiklerin, kayıp ihbarı yapılan kişilere ait olabileceği ihtimaliyle, emniyete yapılmış olan kayıp ihbarlarını incelemeye başladı.

İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılan incelemelerin ardından, kayıp başvurularının sahibi olan ailelerden alınan DNA örnekleri ile kemiklerden alınan DNA örnekleri eşleştirildi. Yapılan incelemelerde, kemiklerin 15 Temmuz 2021 tarihinde ailesi tarafından kayıp başvurusu yapılan 42 yaşındaki Yunus Dönertaş’a ait olduğu tespit edildi.

Kemikleri Aile Mezarlığına Defnedildi

Yunus Dönertaş adına yapılmış olan kayıp başvurusundan yola çıkarak yapılan DNA eşleştirmesinde kemiklerin Dönertaş’a ait olduğunun tespit edilmesi üzerine, Dönertaş’ın kemikleri İstanbul’un Silivri ilçesine bağlı olan Büyükçavuşlu Mahallesi’ndeki aile mezarlığına defnedildi. Dönertaş’ın defin işlemleri sonrasında Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı, Yunus Dönertaş’ın ölümü ile ilgili olarak soruşturma başlattı. Yunus Dönertaş, bir dönem internette oldukça popüler hale gelen bir videoda “Ama kafamız nasıl güzel” sözleriyle dikkat çekmişti.