Corona virüs salgınında o ilimizde yaşayanları sevindiren haber

Kasım ve Aralık ayında artan vaka sayıları nedeniyle kırmızı alarm verilen Trabzon’dan sevindiren haber geldi. Trabzon’da son haftalarda vaka sayılarında düşüş yaşanırken ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasında bir dönem kırmızı olarak görülen kent bu görüntüsünden uzaklaşıyor ve yeşile bürünüyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs (Covid-19) nedeniyle Kasım ve Aralık aylarında vaka sayıları yüzde 50 ile yüzde 100 arasında artmıştı. Bunun ardından bugünlerde Trabzon’da vaka sayılarında düşüş yaşanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı riskli iller arasından bulunan Trabzon’da, İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından alınan tedbirler arttırılırken kentin işlek caddelerine HES kodu uygulaması getirilirken, kentte tedbirlerin meyvesi alınmaya başlandı.

VALİ USTAOĞLU AÇIKLAMA YAPTI

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu vaka sayıları hakkında önemli bir açıklama yaptı. Ustaoğlu açıklamalarında corona virüste özellikle son 3 hafta içerisinde ciddi oranda bir düşüş olduğunu belirtti ve şu ifadelere yer verdi:

“Bu bizi rehavete düşürmemesi lazım. Şu an alınan tedbirlerin bu süre içerisinde titizlikle vatandaşlarımız tarafından uygulanması çok çok önemliydi. Bunun sonucu olarak ta şu an güzel sonuçlarla karşı karşıyayız. Bu da olumlu bir süreç. İnşallah 2021 yılının vakalarda daha da düşük bir yıl olacağını ve aşılarla beraber bu virüsten kurtulacağımızı ümit ediyorum”

KASIM VE ARALIK AYINDA ARTAN VAKA SAYILARI NEDENİYLE KIRMIZI ALARMINDA VERİLDİĞİ TRABZON’DA SON HAFTALARDA VAKA SAYILARINDA DÜŞÜŞ YAŞANIYOR. HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASINDA BİR DÖNEM KIRMIZI OLARAK GÖRÜLEN KENT BU GÖRÜNTÜSÜNDE UZAKLAŞIYOR. (BEKİR KOCA – OZAN KÖSE/TRABZON-İHA)
Kasım ve Aralık ayında artan vaka sayıları nedeniyle kırmızı alarmında verildiği Trabzon’da son haftalarda vaka sayılarında düşüş yaşanıyor. ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasında bir dönem kırmızı olarak görülen kent bu görüntüsünde uzaklaşıyor.
Exit mobile version