GündemSağlık

Corona virüsü bulaştıktan 1 saat içinde bu oluyormuş!

Çin Wuhan’dan dünyaya yayılan Covid-19 ile ilgili neredeyse her gün yeni bir bilgi öğreniliyor. Bilim insanları tarafından yapılan yeni açıklamalara göre, corona virüsü bulaştıktan 1 saat sonra akciğere zarar vermeye başlıyor. İşte yapılan corona virüsü ile ilgili yapılan araştırmanın sonucu

Corona virüsü salgınında milyonlarca kişi enfekte oldu. Boston Üniversitesi ve Ulusal Yeni Bulaşıcı Hastalıklar Laboratuvarı’ndan bilim insanları ise corona virüsü ile ilgili bir gerçeği ortaya çıkardı.

MedicalXpress’in aktardığına göre, bilim insanları insan akciğer hücrelerine çok benzeyen yapay hücreler üzerinde deney gerçekleştirdi. Patojenin, akciğere girdikten 1 saat sonra dokulara zarar vermeye başladığı tespit edildi.

Akciğer hücrelerini yeniden yapılandırıyor

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Araştırma ekibinin üyesi Andrew Emili, “En çarpıcı tarafı, virüsün kaç moleküler yolu birden etkilemesidir.

Virüs akciğer hücrelerini tamamen yeniden yapılandırıyor” ifadesini kullandı.

Corona virüsünün akciğerlere girdikten 3-6 saat içinde hücrelerdeki metabolik süreçleri değiştirdiği, hatta nükleer membranlara zarar verdiği bildirildi.