Gündem

Corona virüsü geçirenler: Hastalıktan 1 yıl sonrası için açıklandı!

Türkiye’de 26 Eylül 2 Ekim 2022 tarihleri arasında vaka sayısı 23 Bin 116 olarak açıklandı. Corona virüsü hayatımızdan tamamen çıkmış değil. Birçok kişi hastalığı hafif veya ağır şekilde geçirmeye devam ediyor. Yapılan bir araştırmanın sonucuna göre ise, corona virüsü nedeniyle hastaneye kaldırılan bireylerde hastalıktan bir yıl sonra kalp krizi geçirme riskinin 17.5 kat daha fazla olduğu belirtildi.

Dünya genelinde milyonlarca kişinin enfekte olmasına neden olan corona virüsü ile ilgili araştırmalar yapılmaya devam ediliyor. Son olarak, İngiltere’de yapılan bir araştırma sonucunda kalp kalp krizine bağlı erken ölümlerde artış olabileceği belirtildi.

Karar’ın haberine göre, İngiltere’deki Londra Queen Mary Üniversitesi’nde görevli bilim insanlarıMart 2020 ile Mart 2021 arasında 17 bin 871’i Kovid-19 geçirmiş 53 bin 613 yetişkinin sağlık verilerini inceledi. Araştırma verilerine göre, corona virüsü nedeniyle hastaneye kaldırılan kişilerde kalp krizi riski 17.5 kat artarken, kalp rahatsızlığı teşhisi konulma riski de 21.5 kat artıyor.


İlk 30 gün içinde kalp rahatsızlığı ortaya çıkıyor

Yapılan araştırmanın sonucunda, hastalığı hafif geçirenlerde bile bir damat tıkanıklığı ve kalp krizine bağlı erken ölümlerde artış olabileceği belirtildi. Hastalığa yakalananların 30 gün içinde bir kalp rahatsızlığına maruz kaldığı, vaka hastaneye kaldırılacak kadar kötü hastalanmışsa durumun boyutunun da değiştiği ortaya çıktı.