Sağlık

Corona virüsü ile grip ve alerji nasıl ayırt edilir? İşte hastalıklar arasındaki farklar

Kış aylarının gelmesi ile beraber vatandaşlar grip, soğuk algınlığı, alerji ve corona virüsünü birbirinden ayırt etme noktasında endişe yaşıyorlar. ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri hastalıkların birbirinden ayırt edilebilmesi için tablo hazırladı. İşte grip, soğuk algınlığı, alerji ve corona virüsü arasındaki farklar…

Türkiye’de corona virüsü vaka sayısı arttı. Kış mevsiminin gelmesi ile beraber vatandaşların hastalıklar konusunda endişesi arttı. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada grip ile corona virüsünü ayırt etmenin mümkün olmadığı ifade edilse de, ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri hastalıkların birbirinden ayırt edilebilmesi için tablo hazırladı.

Corona virüste hapşırık yok

Hazırlanan tabloya göre, ateş, kuru öksürük, nefes darlığı, baş ağrısı ve yorgunluk corona virüsünün yaygın semptomları arasında gösterildi. Öte yandan gripte ise nefes darlığının görülmediği vurgulandı. Öte yandan alerjilerde hapşırma yaygınken corona virüsü rahatsızlığında görülmüyor. İşte, ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri’nin hazırladığı tabloya göre hastalıklar arasındaki farklar: