Corona virüsü sonrası Manisa’nın Turgutlu ilçesine sipariş yağıyor!

Corona virüsü salgını tatil yapma alışkanlıkları da değiştirdi. Vatandaşlar virüsün bulaş riskine karşı oteller yerine karavanları tercih etmeye başladı. Bu nedenle Manisa‘nın Turgutlu ilçesinde karavan üretimi yapan bir firmanın siparişlere yetişemediği öğrenildi.

Milyonlarca insanın enfekte olmasına neden olan corona virüsü sonrası insanlar evlerine kapandılar. Salgın döneminde bulaş riskine karşı hem önlem almak hem de tatil yapmak isteyen vatandaşların artık oteller yerine karavanları tercih ettiği öğrenildi.

Aylık 15 karavan imal ediliyor

Manisa Turgutlu ilçesinde karavan üretimi yapan bir firma siparişlere yetişmekte zorlandığını açıkladı. Karavan fiyatlarının 60 bin TL’den başladığını söyleyen yetkili, 2 kişilik, 3 kişilik ve 4 kişilik olmak üzere 3 tip karavan imal ettiklerini söyledi. Manisa’daki karavan firmasında aylık 15 karavan imal edildiği ifade edildi.

Karavan satışların salgın nedeniyle yüzde yüz arttığını söyleyen firma yetkilisi Orhan Yılmaz, “Rutin imalatımız yıllardır devam ediyor ama koronavirüsten dolayı talep daha da arttı. Virüs sayesinde insanların tatil anlayışı değişti. Doğayı keşfetmeye başladılar. Birçok insan kişisel tatile yönelmeye başladı. Alternatif olarak karavan ve çadır tatili birçok insanın düşüncesinde yer etti. Daha önceleri insanların hayali olan bu karavanlar, virüsle birlikte artık yaşamın içerisinde yer almaya başladı. Karavan talebinde şu an yüzde 100 bir artış var” açıklamasında bulundu.

Exit mobile version