Gündem

Covid-19 Aşı Takip Haritası Kullanıma Açıldı! İllere Göre Aşı Oranları

Sağlık bakanlığı attığı adımlar sayesinde Covid-19 aşısının yapıldığı illeri ve oranları gösteren web sitesinin yapılmasını sağladı. egehaber.com

Atılan adımlar doğrultusunda Covid-19 salgınına karşı geliştirilen aşıları takip etmek mümkün durumda. Türkiye aşı takip sistemi Her 10 dakika da bir güncellenen bir sisteme sahip, aşılama yapılan illere detaylı şekilde hâkim olma imkanı her vatandaşa sunulmakta.

Her sağlık kuruluşunun gönderdiği bilgiler tamamen doğru şekilde sisteme girilmekte. Fazlara ayrılan aşılar vurulmaya devam ettikçe sistemde eklemeler de devam edecek. Ocak ayının ikinci haftasına aşılanma sürecine başlandı. Henüz üzerinden kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen aşılananların sayısı 1 Milyon 232Bin civarına kadar yükseldi. Sıralamaya göre önce sağlık çalışanları ve gönüllüler aşıdan yararlanmaya başladı.

10 Dakika Aralıkla Yeni Aşılamalar Sisteme Ekleniyor

Sistemin amacı günlük olarak güncel verileri vatandaşlara vermek. 10 dakika aralıklar ile yenilenen sistem sayesinde vatandaşlar aşılama oranını canlı olarak takip edebiliyor. Sistemlere girilen bilgiler otomatik olarak web sitesine düşmekte.