Covid-19 aşısında flaş gelişme! Çocuklara da aşı yapılacak mı? Bilim Kurulu açıkladı

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara corona virüs aşısı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kara açıklamalarında aşının yetişkinlerdeki uygulamasını gördükten sonra çocuklara da sunmak için çalışma yapacaklarını ifade etti. Bu konu hakkında Ateş Kara açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün elimizdeki veriler aşının güvenli olduğunu gösteriyor. Ama 1-2 ay içinde kesinlikle güvenli olduklarını göreceğiz. O zaman çocuk çalışmaları yapacağız. Aşıyı çocuklara sunmamız için daha kesin ve daha net ayağımızın yere basması lazım.”

Ateş Kara açıklamalarında “Ama bugün baktığımız zaman ‘hemen acil mi’ dersek çok acil değil, daha az hastalandıkları için. Ama aşılanmaları gerekir mi, gerekir.” ifadelerini kullanarak “Bu aşı gerekli mi, bu aşı güvenli mi, ben bu aşıyı yaparsam çocuğa bir şey olur mu’ benim bunların hepsi için içimin çok rahat olması lazım ki çocuğa aşıyı yapayım” dedi.

ÇOCUKLARIN AŞILANMASI

Prof. Dr. Kara, verilere göre inaktif aşının güvenli olduğunu belirtti ve 6 ay aşı uygulandığında ve hiçbir şey olmadığında bir şey olma ihtimalinin ise yok kabul edilebilecek düzeyde olduğunu vurguladı ve aşı güvenli olduğunda çocuklara da aşı yapılabileceğini bildirdi. Çocukların aşılanması hakkında Ateş Kara açıklamalarına şöyle devam etti:

“Evet bu aşı güvenli, verilerimiz ortaya çıkıyor. Faz-3 çalışmaları daha tam tamamlanmadı. Diyelim ki aşıyı 6 ay uyguladık, hiçbir şey olmadı, bundan sonra bir şeyin olma ihtimali çok düşük, hatta yok kabul edilebilir düzeyde. O zaman bu kadar güvenliyse çocuğa da yapabilirim. Ama şuna da bakarım; acaba çocuğun savunma sistemi bir büyüğün verdiği cevabı verir mi? Bu sefer de çocuk çalışmaları yapılacak. Bugün için elimizdeki veriler aşının güvenli olduğunu gösteriyor. Ama 1-2 ay içinde kesinlikle güvenli olduklarını göreceğim. O zaman da diyeceğiz ki; artık çocuk çalışmalarını yapalım. Biz de Hacettepe olarak çocuk çalışmaları yapmayı planlıyoruz, çocuklarımıza böyle bir aşıyı mutlaka sunmalıyız. Bizim bu aşıyı çocuklara sunmamız için daha kesin ve daha net ayağımızın yere basması lazım. Şu anda tek ayağım çok kuvvetli yere basıyor, diğeri hemen hemen bastı; ama ikisi de tam bastıktan sonra diyeceğim ki, ‘çocuklarda da güvenli yapalım ve onun cevabını görelim'”

Exit mobile version