Gündem

Covid-19 Genelgesi Yürürlükten Kaldırıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzaladı Resmi Gazete Yayımladı

Haziran 2021 tarihinde yayımlanan covid-19 salgınında normalleşme tedbirlerini içeren genelge cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yürürlükten kaldırıldı. Alınan karar resmi gazetede yayımlandı. Artık normalleşme sürecinde Sağlık Bakanlığının ve Bilim Kurulunun alacağı tedbirler uygulanacak. İşte yürürlükten kaldırılan genelgenin ayrıntıları.

Kamudaki Normalleşme Süreci

“Covid-19 Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler” konulu genelgenin kaldırılmasından sonra kamu kurum ve kuruluşları normal düzene ve mesai saatlerine dönecekler. Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik rahatsızlığı bulunan 60 yaş ve üzeri çalışanlar (yönetici pozisyonundakiler hariç) ile gebeliğinin yirmi dördüncü haftasından otuz ikinci haftasına kadarki süre içerisinde bulunan çalışanlar idari izinli sayılmaya devam edilecektir.

Genelgenin Detayları

Genelgeye göre kamu kurum ve kuruluşlarının normal düzen ve mesai saatlerinde çalışmalarını sürdüreceği kaydedilmişti.

Yine yürürlükten kaldırılan genelgede kronik hastalıkları bulunan 60 yaş üstü çalışanlar ve hamileliğinin 32. Haftasında olanlar hariç her çalışan eski mesai ve çalışma düzenine dönecek. İdari izinli sayılanların göreve gelmedikleri süre boyunca görevlerini fiilen yerine getirmemiş sayılacaklar. Güvenlik önlemleri alınarak uzaktan yapılan konferans toplantılarına, maske kullanımına, çalışma alanlarında ki sosyal mesafelere dikkat edilmesine, kullanılan araçların dezenfekte edilmesi zorunluluğu kaldırılmamış uygulanmaya devam edilmesi vurgulanmıştır.

Resmi Gazete ’de Yayımlandı

Resmi gazetenin bugün ki sayısın da cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile ayınlanan’COVID-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler’  genelgesi Haziran 2021 tarihinde yayımlanan ‘Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler’ konulu  genelge yürürlükten kaldırıldığı bilgisi kamuoyuna duyuruldu. Yayınlanan yazıda belirlenen tedbirlere uyulması halinde kamu kurum ve kuruluşlarında bir aksamanın oluşmayacağı ve yeni kuralların Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tarafından yönetileceği bildirildi.