GündemSağlık

Covid İlacının Fiyatı Belirlendi! Kaç Dolardan Satılacak?

Vatandaşlar merakta. Covid-19 için kullanılan hap piyasaya sürülecek peki kaç dolar olacak? Türkiye’ye ne zaman gelecek? Kaç Türk Lirası Olacak? Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını her geçen gün hızla artıyor. Uzmanlar koronavirüs ile mücadele kapsamında araştırmalarına son hızla devam ederken, yapılan son çalışma ile uzmanlar koronavirüs salgınına karşı ışık tutacak hapı piyasaya sürdüler.

Türkiye Fiyatı Yaklaşık 6 Bin 200 Türk Lirası

Uzmanlar açıkladı. SARS-CoV-2 enfeksiyonundan hemen sonra verilen bir hap olan Molnupiravir adlı ilaç kişinin hastaneye yatış ve ölüm riskini yarıya indirebiliyor. Fiyatı 700 dolar olan Molnupiravir 6 bin 200 Türk lirası olarak belirlendi. İlaç şirketi Merck yaptığı açıklamada, ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nden acil kullanım izni için yakında başvurmayı planladığını söyledi.

Molnupiravir adlı hapın etkisinin büyüklüğü ve alım kolaylığı ile uzmanlar tarafından onay alıyor. COVID-19 ölüm oranlarını azaltma potansiyeli ve hafif COVID-19 tedavisini ilerlettiği kaydediliyor. İlaç, tedaviyle kanıtlanmış ilk oral antiviral olma özelliğini taşıyor.