Magazin

Çukur’un üç delikanlısına belediye şoku! Tiny House’ları kaldırıldı

İzmir’in Karaburun ilçesinde, sinema ve dizi oyuncuları Aras Bulut İynemli, Erkan Kolçak Köstendil ve Necip Memili’nin sahip olduğu tiny house’lar, Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın talimatıyla kaldırıldı.

Kararda, gelişigüzel yerleştirilen tekerlekli küçük evlerin arazi kullanıma aykırı sonuç doğurduğu ve görüntü ile çevre kirliliğine neden olduğu belirtildi. Karar sonrası sinema ve dizi oyuncuları Aras Bulut İynemli, Erkan Kolçak Köstendil ve Necip Memili’ye ait tiny house’lar kaldırıldı.

Karaburun Belediyesi, bir süre önce belediye meclis kararı ile tiny house’lar için yasak getirdi.

Belediye, tiny house’ların arazi kullanımına aykırı olduğunu belirterek, “Sınıfsız, imtiyazsız, kim ve ne olduğuna bakmadan işimizi yapmaya devam edeceğiz” denildi. Belediye meclisi kararıyla tiny house’lar için getirilen yasağın ardından ünlü oyuncuların evleri söküldü.

Karaburun Belediyesi, tiny house’lar için alınan kararın nedenlerini açıkladı. Yapılan açıklamada, “Sanatçılarımızın arazisinde, tebliğimiz üzerine yıkımın-sökümün-tahliyenin kendileri tarafından gerçekleştirildiği” belirtildi. Ayrıca, “Sınıfsız, imtiyazsız, kim ve ne olduğuna bakmadan belediye mevzuatını herkese eşit uygulama konusunda yasaların bize yüklediği sorumlulukları unutmadan işimizi yapmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.