Gündem

Cumhurbaşkanı duyurdu! Kabine Toplantısı ertelendi!

Alınan son dakika bilgisine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün bine Toplantısı gerçekleştirileceği öğrenildi. Normalde Kabine Toplantısı 2 haftada bir gerçekleştirilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Haziran Pazartesi günü yapılacak NATO Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Belçika’nın başkenti Brüksel’e gideceği için öne çekildiği öğrenilirken ani verilen bir kararla toplantı ertelendi.

Son dakika haberine göre Kabine toplantısının ertelendiği duyuruldu. Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programındaki yoğunluk nedeniyle ertelendiği açıklandı.

PAZAR GÜNKÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek olan Kabine Toplantısı’nda alınan bilgilere göre koronavirüs ile mücadele kapsamında virüsün yayılmasını engellemek amacıyla uygulanan yasakların ardından yaz mevsiminin gelmesiyle kademeli normalleşmeye geçildi.

Kademeli normalleşmeye geçilmesinin ardından vaka ve vefat sayılarının gidişatına göre pazar günü uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılıp kaldırılmayacağı ve aşılama sürecindeki son durum ve yerli aşı çalışmaları ele alınacak.

TERÖRLE MÜCADELE

Güvenlik konularının da görüşülmesi beklenen toplantıda, yurt içinde ve sınır ötesinde devam eden terörle mücadele operasyonları konusunda kabinenin bilgilendirilmesi bekleniyor.

Ekonomik gelişmelerin ele alınacağı toplantıda, NATO Zirvesi öncesi dış politikaya ilişkin de değerlendirmeler yapılacağı öngörülüyor.

YENİ KADEME İÇİN MERAK EDİLEN 2 BAŞLIK

1- PAZAR GÜNÜ KISITLAMASI KALDIRILACAK MI?

Yeni normalleşme planında 1 Haziran’dan itibaren hafta sonu cumartesi günü için sokağa çıkma kısıtlaması saat 22.00’da başlayacak şekilde güncellenmiş, pazar günü ise tüm gün kısıtlama uygulanması kararı alınmıştı. Pazar günü kısıtlamasının da kaldırılıp kaldırılmayacağı Başkan Erdoğan’ın açıklamasının ardından belli olacak.

2- MASKE YASAĞI KALKACAK MI?

Kabine toplantısının bir diğer önemli maddesi, koronavirüsle mücadele çerçevesinde gevşetilen bazı sınırlamaların vaka sayılarına nasıl yansıdığı olacak. Toplantıda aşılamadaki son durumun yanı sıra sokakta maske yasağının kaldırılıp kaldırılmayacağı konusu da gündeme gelecek.