EkonomiGündem

Cumhurbaşkanı emekliye 12.500 TL tek seferde ödeme talimatı verdi! Tarih belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçimler için düğmeye bastı. Emeklinin seçim sürecinde cebi dolacak.

Cumhurbaşkanı emekliye 12.500 TL tek seferde ödeme talimatı verdi! Tarih belli oldu- Cumhuriyetin 100’üncü yılına girilecek 29 Ekim 2023 tarihi itibari ile emeklinin yüzünü güldürecek Türkiye’de ilk ve tek olan emekliye ödeme müjdesi verildi. Erdoğan, dün yaptığı bir açıklamada ‘Bir defaya mahsus’ olacağını vurguladığı Cumhuriyet ödemelerinin emeklinin hesabına ne zaman yatacağını da açıkladı.

ERDOĞAN, TARİH VERDİ NET KONUŞTU!

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde en düşük emekli maaşları 7500 TL’ye çıkaran Erdoğan seçimleri kazanmasının ardından yeni hamle olarak yerel seçimler için çalışmalara başladı. Bu kapsamda başlatılan çalışmalar için Erdoğan tüm emeklilerin hesabına Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları için 5000 TL ödeneceğini belirtti. Türkiye’de bulunan milyonlarca emeklinin aynı anda faydalanacağı Cumhuriyet ikramiyelerine ilişkin olarak ödemelerin ise Kasım ayının 15’ine kadar yapılacağını vurguladı.

TÜM EMEKLİLERE TOPLAM 12500 TL ÖDENECEK

En düşük emekli maaşının 7500 TL olduğu günümüzde 5 Bin TL’lik Cumhuriyet ikramiyesi ile birlikte Kasım ayında emeklinin cebine toplamda 12 Bin 500 TL girmiş olacak. Bu ödemelerin SSk, Bağkur, Emekli Sandığı, 4a,4b,4c dahil tüm emeklileri kapsayacağı belirtilirken, ‘Fiilen emekli olup hala çalışanların’ bu ikramiyeden faydalanamayacaklarının altı çizildi.

Ayrıca Cumhurbaşkanı tarafından son olarak emekliye yılbaşı itibari ile yeni bir maaş zammı da yapılacağı yönünde sinyal verildi. Milyonlara müjde duyurulurken emekli maaşlarının da Oca 2024 itibari ile kaça yükseleceği merak ediliyor.