Cumhurbaşkanı Erdoğan acı haberi duyurdu: Ölü sayısı 41’e yükseldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan alınan son dakika bilgisine göre Bartın’daki maden ocağında dün saat 18.00 sıralarında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 41’e yükseldiği bildirerek acı haberi duyurdu.

CAN KAYBI 41 OLDU

Öğle saatlerinde programlarını iptal edip Bartın’a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan bölgedeki incelemelerinin ardından konuşma yapıyor. Erdoğan açıklamasında bir madencinin daha cansız bedenini ulaşıldığını belirterek, “Merhumlarımızın sayısı 41 oldu, çok yönlü soruşturma başlatıldı” dedi.

GRİZU PATLAMASI

Dün akşam patlamanın nedenine ilişkin açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise, “Havalandırma tertibatı sağlıklı olarak çalışıyor, kısmı göçükler var. İlk değerlendirmeye göre grizu patlaması oldu. Bütün arama kurtarma ekipleri görev başında, herhangi bir eksiklik yok. İçeride bir devam eden yangın yok. Ama olumsuz bir şey gelişir, anında müdahale etmek icap eder, o maksatla bulunduruluyor. Şu anda net bir netice yok. Biraz önce ifade ettim, ilk değerlendirmeler grizu patlaması şeklinde” şeklinde konuştu.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı da patlamayla ilgili harekete geçti. Savcılık tarafından patlamaya ilişkin soruşturma başlatılırken, 3 savcıya görevlendirme yapıldı.

Exit mobile version