Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kademeli tarifede yeni döneme girildi! Elektrik faturalarında düzenleme yapıldı! 2022 kademeli tarife düzenlemesi

1 Ocak itibari ile elektrik tüketimlerinin faturalandırılması ile ilgili yapılan düzenleme sonucunda yürürlüğe giren kademli tarife hem ticarethane sahiplerinin hem de kendi evinde oturan sade vatandaşın bütçesini derinden sarsmıştı. “Herkes tükettiği kadarını ödeyecek” açıklaması yapılmış olmasına rağmen yeni dönemde nerede ise 3 katı fiyatta elektrik faturası ödeyen vatandaşlar, hükümete konu ile ilgili olarak çağrılarda bulundular.

Vatandaşların kademeli tarife ile ilgili yaşadıkları mağduriyetler sonrasında yaptıkları düzenleme çağrılarını dikkate alan hükümet, elektrik tüketimlerinin indirimli tarifeden yararlanma limitini 5 kW’tan 7 kW’a yükseltti. Düzenlemeyi takip eden ayın sonunda gelen elektrik faturalarında yine yüksek fiyatlar ile karşılaşan vatandaşlar, hükümete bir çağrıda daha bulundular. Ayrıca esnaflar da ticarethane kategorisinde değerlendirildikleri için artan elektrik faturalarının, dükkân kiralarını aştığı konusunda isyanda bulundular.

Vatandaşların tüm tepkilerini dikkate alan hükümet, elektrik faturalarının ücretlendirilmesi konusunda bir düzenlemenin daha yapılacağını duyurdu. Dün akşam saatleri itibari ile gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönem kademeli tarife ile ilgili yapılan düzenlemeleri açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Elektrik Faturası Açıklaması!

Recep Tayyip Erdoğan

Geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamalarda, kademeli tarifede 1 Mart tarihi itibari ile yürürlüğe gerecek şekilde yeni çalışmaların yapıldığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında toplantı kararlarını açıklamak üzere kameraların karşısına geçti.

Mart ayı itibari ile meskenlerde uygulanacak olan kademeli tarife ile ilgili düzenlemelerin yapıldığını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, indirimli tarife sınırının 7 kW’tan 8 kW’a yükseltildiğini ilan etti.

KDV İndirimi Yapıldı!

Yeni dönem elektrik tüketimi faturalandırmaları ile ilgili açıklamalarına devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faturalara yansıyan KDV oranında da düzenlemeler yapıldığını ifade etti. Buna göre yüzde 18 olan KDV oranı, bu ay itibari ile faturalara yüzde 8 olarak yansıyacak.

Ticarethanelere Yüzde 25 İndirim!

Yapılan son kademeli tarife düzenlemesi ile birlikte ticarethanelerin faturalarına da indirimlerin yansıtılmasına karar verildi. Buna göre ticarethanelerde kullanılan elektrikte, 30 kW’lık tüketime kadar olan kısmı yüzde 25 daha indirimli fiyatlandırılacak.