EkonomiGündemPolitikaYaşam

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Ödemeler Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatırılacak

Dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Asgari ücrette iyileştirme yapılacağını duyuran Erdoğan, Kurban Bayramı öncesi yapılacak ödemeleri de açıkladı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ödemelere ilişkin açıklamaları:

“Daha önce açıkladığımız 15 milyar liralık ilave bütçeye sahip ve 12 ay süreyle devam edecek olan Aile Destek Programı’nın ilk ödemesini temmuz ayında yapacağız.”

DİYABET HASTALARI

“Tip 1 diyabet hastası 0-14 yaş arası evlatlarımızla ilgili de bir müjdemiz var. Bu teşhisle insülin tedavisi gören çocuklarımızın hayat kalitelerini artırmak amacıyla yaklaşık 11 bin 500 kişiye sürekli glikoz ölçüm cihazı veya ikamesi bir cihaz temin edeceğiz.”

“Bir diğer yeni adımımız başarıyla uygulanan yaşlı ve engelli bakım projelerimizi milli bir programa dönüştürmektir. Türkiye genelinde uygulanacak bu programla yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ev temizliğinden kişisel bakımına kadar tüm zaruri ihtiyaçlarını karşılayacağız.”

YAŞLI VE ENGELLİ AYLIKLARI

“Halihazırda 496 ilçemizde 32 bin vatandaşımızı kapsayan bu projeyi yeni bir milli programla 60 bin vatandaşımızı da buna dahil edecek şekilde genişletiyoruz. Yaşlı ve engelli aylıkları da bayram öncesi ödenecektir.”