Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Zam bekleyen emekliler için tarih belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Bursa mitinginde emeklileri ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı ve açıklamalarında emeklilerin zam beklentilerine ilişkin meraklarına yanıt verdi. Erdoğan, Temmuz ayında emekli maaşlarının masaya yatırılacağını ifade etti.

Emeklilerin Zam Bekleyişi

Emekliler, en düşük maaşlarla geçim mücadelesi verirken, hayat pahalılığıyla boğuştuğu bilinirken zam beklentisi içinde olan emeklilerin umutları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarıyla şekillendi ve ek zam beklentileri de suya düştü.

Erdoğan, Bursa mitinginde yaptığı konuşmada, emeklilere yönelik bir haber verdi ve açıklamalarında Temmuz ayında, yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarının tekrar gözden geçirileceğini paylaştı.

Emekliler Yılda 2 Kez Zam Alıyor

Memur ve memur emeklileri ile SGK ve BAĞ-KUR emeklileri yılda 2 kez zam aldıkları bilinirken Ocak ve Temmuz aylarındaki zamlar, toplu sözleşme ile belirleniyor ve emeklilerin gelirlerinde önemli bir etkiye sahip olduğu ifade edildi.

Emekliler için zam süreci, toplu sözleşme kapsamında belirleniyor. Bu süreç, emeklilerin maaşlarının enflasyona ve ekonomik koşullara göre güncellenmesini sağlıyor. Bu durum, emeklilerin gelirlerinin adil bir şekilde değerlendirilmesini sağlıyor.

Exit mobile version