Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Part’inin 26 ildeki adaylarını tanıttı: İstanbul Büyükşehir Adayı Murat Kurum

AK Parti, aralarında İstanbul'un da olduğu 26 kentin belediye başkan adayını bugün açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı önceki dönem Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevini üstlenen Murat Kurum oldu.

AK Parti, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirlemek üzere yoğun mesaisini sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan aday tanıtım toplantısında, merakla beklenen İstanbul adayını açıkladı.

Toplantıda, 11 büyükşehir (İstanbul, Kocaeli, Eskişehir, Bursa, Denizli, Balıkesir, Aydın, Samsun, Erzurum, Muğla, Ordu) ve 15 ilin (Giresun, Elazığ, Edirne, Düzce, Bitlis, Bingöl, Çanakkale, Çankırı, Kastamonu, Rize, Sinop, Tokat, Yalova, Isparta, Artvin) belediye başkan adayları da tanıtıldı.

YEREL SEÇİMLER İÇİN İŞBİRLİĞİ GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantıda belediye başkan adaylarını alfabetik sırayla tanıttı. Geriye kalan 46 belediye başkan adayı ise 15 Ocak’ta Ankara’da gerçekleştirilecek toplantıda açıklanacak. Aynı toplantıda AK Parti’nin seçim beyannamesi de kamuoyuyla paylaşılacak.

Yerel seçimlere yönelik işbirliği görüşmeleri de devam ediyor. AK Parti yetkilileri, hafta başında Yeniden Refah, DSP ve Büyük Birlik Partisi temsilcileriyle bir araya gelecek. Bu görüşmelerde olası işbirliklerinin netleşmesi bekleniyor. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, sadece Ankara, İstanbul ve İzmir’de büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde ittifak konusunu ele aldıklarını belirtti.

 

İstanbulluları layık oldukları Şehr-i Emin’ine kavuşturacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aday tanıtımı öncesinde yerel seçimlere yönelik verdiği mesajlarda şu noktalara dikkat çekti:

“Büyükşehirlerimizin tamamını gerçek belediyeciliğe dahil etmek istiyoruz. Belediyelerin hizmet çatısını daha yukarıya taşımak istiyoruz. Bilhassa Fatih’in emaneti olan güzel İstanbul’umuzun büyükşehir belediyesini yeniden İstanbul halkına hizmet eder hale getireceğiz. İstanbul’u son 5 yıllık fetret devrinden çıkaracağız. Geride bıraktığımız son 5 senede şunu gördük, yarı zamanlı belediye başkanlığı yapılmaz. İstanbul sürekli ilgilenilmesi gereken bir şehir. İstanbul’u yönetmek için önce bu şehre aşık olacaksınız. diğer türlü geriye gitme duraklama ve çökme kaçınılmazdır. İstanbulluların artık tahammülünün kalmadığını İstanbullular gibi bizler de görüyoruz. İstanbulluları layık oldukları Şehr-i Emin’ine kavuşturacağız. Siyasetin ana unsuru rekabettir. Rekabet olmadan siyasetin tadı tuzu olmaz. Biz siyaseti hayırda ve hizmette bir yarış olarak gördük. Hangi konumda olursak olalım hepimizin gayesi ülkemize milletimize ve şehrimize aşkla hizmet etmektir. Bizim siyasetimizde ve geleneğimizde rekabet isimler netleşince biter ve yerini kolektif dayanışmaya bırakır. Bugünden itibaren hepimizin yegane görevi ismi açıklanan arkadaşımız için çalışmak, ter dökmek tüm samimiyetimizle koşturmaktır. Partimizin adaylarıyla Cumhur İttifakı olarak çıkardığımız ortak adayların başarısı için de çalışacağız. Çıktığımız bu kutlu yolda aynı samimiyetle yürüyeceğiz. Rabbim bizleri ülkemize ve milletimize çok daha büyük hizmetler verme imkanı basireti ve gücü bahşetsin diye dua ediyorum.”

İşte AK Parti’nin 2024 yerel seçimlerindeki İstanbul ve diğer 25 ildeki belediye başkan adayları:

MURAT KURUM KİMDİR?

Murat Kurum, 1976 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini de burada tamamladı. 1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Kurum, yüksek lisansını Okan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Kentsel Dönüşüm üzerine 2017 yılında tamamladı.

1999 – 2005 yılları arasında çeşitli özel kuruluşlarda çalışan Murat Kurum, 2005 – 2006 yılları arasında TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığı’nda Uzmanlık, 2006 – 2009 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü, 2009 – 2018 yılları arasında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 2018 – 2023 yılları arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevinin ardından 28. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak seçildi.

Evli ve 3 çocuk babası olan Kurum, İngilizce biliyor.

Exit mobile version