Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe’de mülteciler ile ilgili konuştu: Biz göndermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Uluslararası İyilik Ödülleri” programında konuşma yaptı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sık sık gündeme getirdiği “mülteciler” konusunda da dikkat çeken açıklamaları dile getirdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu daha önce birçok kez “İktidar olursak mültecileri evlerine göndereceğiz” sözlerini dile getirmişti. Ana muhalefet liderinin bu sözlerine atıfta bulunan Erdoğan ise “Bize ev sahipliğine devam edeceğiz. Biz göndermeyeceğiz.” sözlerine yer verdi.

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’nun Sözlerine Yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Uluslararası İyilik Ödülleri” programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun mülteciler hakkında söylediklerine atıfta bulunarak bu konu hakkında dikkat çeken söylemlerde bulundu. CHP lideri Kılıçdaroğlu “İktidara gelirsek en geç 2 yıl içinde bütün sığınmacıları davulla zurnayla memleketlerine göndereceğim” sözlerini dile getirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “Gariplere kapımızı açık tutmayı sürdüreceğiz. Dün Irak’tan, Suriye’den, Afganistan’dan gelmişlerdi. Bugün Ukrayna’dan geliyorlar, yarın nereden geleceklerini bilemeyiz” dedi.

“Biz Onları Göndermeyeceğiz”

Türkiye’nin daima “mazlumların sığınağı” olacağını ifade eden Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun “Göndereceğiz” sözlerine karşılık ise “Biz göndermeyeceğiz. Biz ev sahipliğine devam edeceğiz. Bundan tedirgin değiliz. Sevgili milletimize sesleniyorum. Sıkıntılarınız olabilir, zaman zaman yük de olabilirler. Ama unutmayın bunun ecri çok büyüktür. Biz her zaman düşmüşün yanında olduk. Bunlar kendilerini öldürmeye gelen katillerden kaçıyorlar ve bize geliyorlar. Biz gönlümüzü açacağız. Kendi insanımız için de hiç kimseyi mahzun, kalbi kırık bırakmayacağız” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarının devamında ise Afrika’ya aşı sevkiyatının devam ettiğini belirtti. 160 ülkeye tıbbi destek sağlandığını dile getiren Erdoğan, “Yurtdışından temin ettiğimiz aşılarla berber Turkovac’ın da dağıtımına başladık” dedi.

Exit mobile version