Cumhurbaşkanı Erdoğan gençler için açıkladı: İstediğiniz yerden ücretsiz alabileceksiniz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 81 ilden gençler ile bir araya geldi. Video konferans ile öğrenciler ile buluşan Erdoğan sevindirici bir gelişme ile ilgili de bilgilendirmede bulundu. Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda, transkript belgelerinin artık istenilen her yerden ve ücretsiz olarak alınabileceği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan milyonlarca öğrenciyi sevindirecek bir açıklamada bulundu. Erdoğan öğrencilerin transkript belgelerini, istedikleri yerden, çift dilli olarak, herhangi bir ücret ödemeden ve hızlı bir şekilde alabileceklerini duyurdu.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Yükseköğretim Kurumumuz da üniversitelerimizle gereken koordinasyonu sağlayarak, hazırlıklarını tamamladı. Şimdi sizlere bu müjdeyi ekrandan duyurmak istiyorum. Artık gençlerimiz transkript belgelerini, tam da sizin istediğiniz şekilde, istedikleri yerden, çift dilli olarak, herhangi bir ücret ödemeden ve hızlı bir şekilde alabilecekler. Hem salgın döneminde farklı şehirlerde bulunan hem de eğitimlerine yurt dışında devam etmek isteyen öğrencilerimize büyük kolaylık sağlayacak bu yeniliğin gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

e-Devlet sistemi üzerinden transkript almak

Öğrenciler e-Devlet uygulaması üzerinden transkript belgesini alabiliyorlar. Ancak henüz sadece Ahmet Yesevi Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi belgeyi veriyor.

Exit mobile version