Cumhurbaşkanı Erdoğan gıda fiyatlarındaki artışa ilişkin konuştu: Yakından takip ediyoruz

Son dönemlerde Türkiye’nin en önemli gündem maddeleri arasında ekonomik gelişmeler ve peş peşe gelen zamlar yer alıyor. Son olarak doğalgaza gelen zamlar sonrası vatandaşlar ne yapacağını şaşırmış haldeyken, bir diğer yandan market raflarındaki fiyatlar da cep yakmaya devam ediyor. Gündemde hayat pahalılığı yer almaya devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Çevreyolu 1. Kısım Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, gıda fiyatlarındaki artışlara değindi. Artışları yakından takip ettiklerini belirten Erdoğan “Fiyatlar konusunda vicdansızlık yaparak milletin aşına, ekmeğine göz dikenlere acımayacağız” sözlerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Açıklamaları

Malatya Çevreyolu 1. Kısım Açılış Töreni’ndeki açılışa Dolmabahçe Ofisi’nden canlı bağlantı ile katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, buradaki konuşmasında gıda fiyatlarındaki artışlara değindi. Erdoğan açıklamasında “Bu yıl da elektrik ve doğalgaz faturalarının önemli bir kısmını yükünü biz devlet olarak yükleniyoruz. Gıda maddelerinin fiyatlarında artışları yakından takip ediyoruz. Fiyatlar konusunda, vicdansızlık yaparak milletin aşına, ekmeğine, geçimine göz dikenlere acımayacağız. Böyle dönemler hep birlikte fedakarlık yapmamız, günlük kazancımızı değil, ortak geleceğimizi düşünmemiz gereken dönemlerdir. 3 kuruş fazla kazanmak için milletin huzuruna göz dikenler en büyük zararı kendilerine veriyor” dedi.

“Milletimden Bize Güvenmesini İstiyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasının devamında ise “Bakanlıklarımız denetimden mevzuat hazırlığına adar her konuda yoğun çalışma içinde. Bunların etiketlere yansımasını en kısa sürede görmeye başlayacağız. Baharın gelmesiyle işimizin daha da kolaylaşacağını umuyorum. Milletimden sabırlı olmasını ve bize güvenmesini istiyoruz” sözlerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarının devamında ise Malatya’daki açılışa ilişkin söylemlerde bulundu. Erdoğan “İlk kısmının açılışını yapacağımız Malatya Çevreyolu Projesi ile bu güzergahtaki trafiği rahatlatıyor, şehrin kalitesini yükseltiyoruz” dedi.

Exit mobile version